HockeyNews
PLUS

Karlskronas besked om kanadensiska duon: "Svängt och valt att stanna"

(15450) Karlskrona
Bildbyrån

Publicerad: 21 september 2020

FacebookXWhatsApp

I början av september värvade Karlskrona in unga duon Connor McClennon och Ridly Greig från Kanada.
Två värvningar som fick hockey-Sverige att höja på ögonbrynen.
Nu meddelar klubben att ingen av dom kommer att spela i KHK kommande säsong.

Karlskrona stod för två praktvärvningar i början av september när klubben presenterade både Connor McClennon och Ridly Greig. 18-åringarna snittade strax över en poäng per match i fjol i den kanadensiska juniorligan WHL och utmålades på förhand som en av dom hetaste värvningarna inför Hockeyettans start senare i oktober.

Men än så länge har varken McClennon eller Greig synts till i Karlskrona inför nästa säsong trots att laget gått på is och spelat flera träningsmatcher. Nu kommer beskedet att ingen av spelarna kommer spela i klubben kommande säsong.

– Ridly och Connor har på en veckas tid svängt och valt att stanna i Kanada, tyvärr säger jag för det är riktigt tråkigt. Det ligger inte i våra händer utan det är bara att acceptera, säger Karlskronas sportkoordinator Erik Belin i en videointervju på klubbens hemsida och fortsätter.

– Vi har inte fått något godkännande av deras föreningar. Här har både Kanadas ishockeyförbund varit inblandat men även Internationella ishockeyförbundet (IIHF) som gett Kanadas ishockeyförbund längre svarstid vid två tillfällen. Tyvärr så har det visat sig, vem vågar sia om vad dom har sagt, men spelarna har valt att stanna i Kanada av någon anledning. Jag och Patric (Larsson) har fått kontrakt påskrivna, transferkorten är påskrivna. Det kanske låter lite konstigt att spelarna inte kommer helt plötsligt, men vi har gjort en regelrätt övergång. Vi har skrivit på med spelare som vi helt kallt räknade med skulle komma. 

I och med dagens besked har Karlskrona enbart nio forwards på kontrakt. Något som klubben planerar att åtgärda innan seriestarten mot Nybro 4 oktober.

– Jag och Patric (Larsson) hade ett kort snack i går. Vi har valt att sätta den här dagen till att hitta alternativ, och sen i morgon har vi en liten avstämning så får vi se vad vi hittar. Jag tror det kommer gå ganska fort, säger Belin.

***


Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)