HockeyNews
PLUS

Poängspelaren om att stanna i BIK och potentiella succélagkamraten

(15338) Tor Immo
Tobias Sterner/Bildbyrån

Publicerad: 13 september 2020

FacebookXWhatsApp

Han har gjort succé i Karlskoga sedan han lämnade Leksand, nu återvänder Tor Immo till BIK.
För HockeyNews.se berättar poängsprutan om valet att stanna, utlandstankarna och lagkamraten han tror kan slå igenom.
– Hans spelförståelse, det är sådant man inte kan träna sig till, säger Immo om Axel Bergkvist.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner

Efter en kort och misslyckad sejour i Leksand tog Tor Immos offensiva produktion fart igen när han anslöt till BIK Karlskoga i februari 2019.

Förra säsongen slutade sedan med poängmässig succé för den nu 25-årige Köpingsonen.

På 51 matcher blev det 53 poäng och en delad förstaplats i Karlskogas interna poängliga, även om Fredrik Forsberg korades som vinnare då han gjorde sex mål fler än vad Immo gjorde.

Med den säsongen i ryggen blickade Immo utomlands, men under lördagen stod det klart att BIK får behålla poängmaskinen även den kommande säsongen.

– Om jag skulle spela i Sverige så var det bara BIK, det var inte så mycket att tänka på egentligen. Jag vet vad jag får och jag trivs, det är en bra grupp och en bra förening så det var ett enkelt val när det kommer till att spela i Sverige. Det är svårt att inte trivas, säger han till HockeyNews.se.

LÄS MER: Poängmaskinens val – stannar i Karlskoga: "Ska bli förbannat kul"

Tankarna på spel utomlands finns dock kvar hos Immo.

Men först är han fast besluten om en ny stark säsong i Karlskoga.

– Den berömda coronan kom in i bilden och gjorde allting lite ovisst så jag har varit medveten hela tiden om att det inte varit någon säkerhet att man skulle komma ut i Europa och spela. Det hade varit häftigt, men möjligheten stängs inte utan minst ett år till i BIK och veta vad man får är en trygghet, säger han och fortsätter:

– Det är fortfarande mycket som kan hända, och det är skönt att spela i Sverige när man ser att det börjar sprida sig i lagen nu igen.

Tor Immo stod för 26 mål i BIK-tröjan under förra säsongen. FOTO: Fredrik Karlsson/Bildbyrån

I BIK Karlskoga har det som vanligt försvunnit ett antal tongivande namn.

Poäng- och skyttekungen Fredrik Forsberg har lämnat för spel i HV71, precis som Jesper Kokkonen som blev fyra i interna poängligan. Nikola Pasic, Oliver Eklind och Dennis Fröland, som slutade på plats sju, åtta och nio i poängligan har även de lämnat.

Bland de som slutade topp tio i den interna poängligan under förra säsongen finns fyra spelare kvar i Immo, Wilhelm Westlund, Gustaf Thorell och Linus Karlsson.

– Det tillhör ju vanligheten och frågan är varje säsong hur man ska kunna ersätta alla mål och poäng och toppspelare, men jag tycker att det värvats intressant. Det är inga stjärnor där man värvar toppspelarna från andra lag utan man hittar guldkorn som man förädlar. Jag tycker att det ser intressant ut, säger Immo.

Bland nyförvärven är det framförallt ett namn han är spänd över att få spela med, igen.

Det i form av 20-årige backen Axel Bergkvist som anslutit från den kanadensiska juniorligan OHL där han gjorde 52 poäng på 62 matcher under förra säsongen.

– Jag har spelat med Axel Bergkvist och han har fantastiskt stor potential och kan bli en toppback. Hans spelförståelse, det är sådant man inte kan träna sig till. Han ser spelet på ett väldigt bra sätt och det spelar ingen roll hur mycket hockey man kollar på eller hur mycket man försöker att förstå så är det något man har från början, säger Immo.

Axel Bergkvist. Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån

De två spelade tillsammans under Immos tid i Leksand, då Bergkvist fick känna på spel i Hockeyallsvenskan mellan matcherna i J20-laget.

– Man såg, även om han var ung när han kom upp i Leksand, att han har touch och bra handledsskott. Han har något att bygga på, men det ska ju byggas ihop också men han har kvaliteterna som man inte kan träna sig till och det är det som gör honom så intressant tycker jag, säger Immo.

– Sedan är han en fantastisk kille utanför, världens äldsta 00:a, säger Immo och skrattar. 

Samtidigt ser Immo fram emot det nya serieupplägget, med ett slutspel som avslutar säsongen i jakten på en plats i SHL.

– Det är ett ganska roligt upplägg med slutspel. Nu slipper man den här slutspelsserien där tre lag egentligen är borta innan serien ens börjat. En torsk i första matchen för de som har noll poäng så är de borta. Leksand gjorde väl någon jätteresa ett år men det ska till att man vinner allt och de som ligger över torskar och kryssar, den sannolikheten är inte så stor. Jag tror det kan bli roligt, säger han.

***

Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)