HockeyNews
PLUS

Hudiksvall fortsätter värva från Timrå: "Kommer passa bra in"

(15294) Andreas Söderberg
Bildbyrån

Publicerad: 11 september 2020

FacebookXWhatsApp

Sedan tidigare har både Filip Lander och Christoffer Jansson tagit steget ner till HockeyEttan från spel i Timrå förra säsongen. 
Nu följer backen Andreas Söderberg i deras fotspår, efter att inte ha fått förnyat kontrakt i HockeyAllsvenskan. 

Andreas Söderberg står noterad för 185 matcher i HockeyAllsvenskan, där han har representerat Vita Hästen, Pantern och senast Timrå IK. Efter att inte ha fått förnyat kontrakt med Timrå, har han nu skrivit på för Hudiksvalls HC. 

– Andreas är en riktigt stor pjäs med erfarenhet från både HockeyAllsvenskan och SHL. I och med Filip Landers skada där vi inte vet vad som händer så har vi bara sex backar och är i behov av förstärkning. Andreas är dessutom i rätt ålder som kommer passa bra in i vårt unga lag med sin erfarenhet, säger sportchefen Lars "Lillis" Lövblom i ett pressmeddelande. 

I Hudiksvall blir 24-åringen åter lagkamrat med Filip Lander och Christoffer Jansson, som även dem anslut till HHC inför säsongen. Men, det är inte de enda spelarna han känner sedan tidigare. 

– Jag har spelat med flera av spelarna i Hudik Hockey och har hyfsad bra koll på de flesta i laget. Jag försöker vara en spelande back med ganska bra räckvidd i spelet, säger Andreas Söderberg i pressmeddelandet. 

Förutom sina HockeyAllsvenska meriter har backen även gjort 39 matcher i SHL för Timrå och Malmö.

***

Gillade du artikeln? Värd en läsk – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)