HockeyNews
PLUS

Sänkt lön gjorde flytten till Frölunda möjlig: ”Mindre pengar än i vanliga fall”

(15268) Robin Alvarez
Bildbyrån

Publicerad: 9 september 2020

FacebookXWhatsApp

ÄNGELHOLM. Siktet var inställt på utlandsspel efter att han nobbats av Skellefteå i våras.
Tack vare en kraftig lönesänkning hamnade istället 33-årige Robin Alvarez i Frölunda, o
ch efter endast en enda träning fick han debutera för sitt nya lag.

– Det var längesen jag spelade match så tajmingen och positioneringen var lite off, säger han efter 4–3 segern mot Rögle. 

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey


Det har varit hektiska timmar för Frölundas senaste nyförvärv Robin Alvarez. Under tisdagen gjorde han sin första träning med laget och på onsdagen kastades han direkt in i hetluften när Frölundas ställdes mot Rögle på bortaplan. 


Frölunda gick till slut, efter både förlängning och straffar, segrande ur fajten men för Robin Alvarez var det en tuff debut. 


– Det var ovant. Jag har varit och tränat med Halmstad två till tre gånger i veckan i tre veckors tid, men det kändes att matchtempot saknades idag. Det var längesen jag spelade match så tajmingen och positioneringen var lite off. Det märks att man behöver matcher, säger han. 


33-årige Robin Alvarez stod för sin bästa SHL-säsong någonsin ifjol, men fick trots det inget nytt kontrakt av Skellefteå. Då ställde han istället in siktet på utlandsspel, men i takt med den rådande coronapandemin runtom i Europa fick han ändra sina planer. 


– Jag märkte ganska snabbt att det var väldigt oklart utomlands, så jag hade väl med SHL i bakhuvudet hela tiden. Det fanns lag som var intresserade i somras, men de sa att de måste avvakta. Det är de senaste två veckorna det börjat hända lite grejer och för några dagar sedan blev det intensivt. 


Istället blir det alltså spel i Frölunda kommande säsong. Det möjliggjordes av huvudpersonen själv, som kraftigt ha fått gå ned i lön.


– Det är klart att man förstår klubbarnas situation. Alla klubbar förlorar så pass mycket pengar att det är ett måste. Det var jag beredd på även i utlandet. När jag frågade min agent vilka pengar vi snackade ute i Europa så var det nästan en ännu större sänkning där, säger han och fortsätter:


– Det är klart att det var mindre pengar än det skulle varit i vanliga fall. Men så är det för hela världen, jag ska inte stå här och tycka synd om mig själv. Om jag hade vetat att det skulle bli så här hade jag kanske gjort klart med något tidigare, men det visste jag inte. Jag är sjukt glad att tillhöra ett lag – och Frölunda framförallt. 


När kom Frölunda på tal?


– Jag vågar inte svära på det, men jag tror det är en och en halv vecka sedan de hörde av sig. Jag diskuterade ganska intensivt med tre klubbar, men valet föll på Frölunda när jag haft snack med både ledare och sportchef. Sen är Frölunda alltid med och vinner och det gjorde ju inte valet svårare. 


Frölunda blir Robin Alvarez fjärde SHL-klubb. Foto: Bildbyrån

Nio dagar återstår till SHL-premiären mot HV71 och Robin Alvarez får inte fler träningsmatcher på sig att komma i form, då onsdagens match mot Rögle var lagets genrep. 


Så, när är han i full matchform?


– Det har jag inget bra svar på. Jag hoppas att det ska gå snabbt, jag har inte så mycket att välja på utan måste pusha mig själv till att komma in i det snabbare än vanligt. 

***

Intressant?! Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)