HockeyNews
PLUS

Expertens förklaring och tips – för att åka skridskor som McDavid

(14769) McDavid-Larsson
Bildbyrån/Skärmdump Viasat (montage)

Publicerad: 5 augusti 2020

FacebookXWhatsApp

Connor McDavid fortsätter att skapa rubriker tack vare sin skridskoåkning.
Nu berättar experten Andreas Larsson vad det är som gör McDavid så speciell.
– Det han är bäst på i hockeyvärlden är att han använder sina skridskor precis som man ska använda dem, säger Larsson till Viasat.



Gång på gång häpnar hockeyvärlden över Connor McDavids höjdpunkter när han till synes utan större ansträngning tar sig förbi ett par motståndare innan han överlistar målvakten.

I förra matchen mot Chicago jonglerade han med sig pucken genom mittzon innan han trampade förbi Olli Määttä för att sedan sprätta upp pucken bakom Corey Crawford.

Enligt den personlige tränaren Andreas Larsson finns det framförallt en specifik detalj som särskiljer McDavid från resten av ligan.

– Det han är bäst på i hockeyvärlden är att han använder sina skridskor precis som man ska använda dem. Han sätter ned skridskorna på inner- och ytterskär och väntar inte utan skapar fart och tryck i skridskon så fort han sätter ned den i isen. Det är väldigt sällan han glider, han glider ju såklart men han slår sina två gubbar sedan är han själv från toppcirkeln och nedåt och då står han på två fötter och glider, säger Larsson till Viasat och fortsätter:

– Det jobbet han gör för att komma fri innebär att han sätter ned på inner- och ytterskär och trycker direkt. Han har väldigt bra kontroll på skridskorna.

Att få lika bra skridskoåkning som McDavid är inte det lättaste, för att inte säga omöjligt, men Larsson ger tre konkreta tips att jobba på för att förbättra sin skridskoåkning.

1) Hitta linjerna
2) Explosiviteten 
3) Koordination

Se hela intervju med Andreas Larsson och ta del av hans tips i videoklippet ovan.

***

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)