HockeyNews
PLUS

Backveteranen lägger ner – återvänder till Djurgården som tränare

(14458) Printzkollage
Bildbyrån/Montage

Publicerad: 3 juli 2020

FacebookXWhatsApp

39-årige David Printz avslutar spelarkarriären.
I stället väntar en framtid som juniortränare i Djurgårdens organisation.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 

David Printz har bestämt sig.

Spelarkarriären är över. Fjolårssäsongen i Frölunda blev den sista i karriären.

Printz kan se tillbaka på en lång och framgångsrik karriär. Han kom upp som junior i AIK och drog tidigt över till Nordamerika där det totalt blev 13 NHL-matcher för Philadelphia Flyers. 

Efter tre år i USA vände Printz hem till Sverige där Djurgården blev anhalten. Det blev fem raka säsonger i Djurgården innan backkämpen blev sugen på en turné i Europa. Under fyra år spelade han i länder som Slovakien, Österrike, Finland och Tyskland. 

När Karlskrona blev klara för SHL inför säsongen 2016/2017 så värvades David Printz hem till svensk hockey. Det blev två år i Karlskrona innan Printz blev klar för dåvarande SHL-nykomlingen Timrå inför säsongen 18/19. Det blev bara en halv säsong i Timrå innan Printz blev bortbytt till Frölunda där han fick vara med och vinna SM-guld. 

Nu är alltså spelarkarriären över – nu väntar en annan för David Printz. Han är nämligen klar som ny J18-tränare i Djurgården. Dessutom kommer Printz att vara instruktör på hockeygymnasiet och även ha ett ansvar för backutvecklingen i klubben. 

– Att få in David Printz i Djurgården Hockey, är den perfekta pusselbiten i vår sportsliga organisation. Med Davids spelarkarriär, kompetens, personlighet och bakgrund, likt såsom vi tidigare rekryterade Michael Holmqvist blir en bra kombination med övriga juniortränare Oskar Öberg och Martin Linder-Öst. Vidare ger denna konstellation om fyra tränare oss en grund och potential för att långsiktigt bygga Djurgården Hockeys HG- & Juniorverksamhet i den riktning som vi vill både Spelvisionellt och Ledarvisionellt i Djurgården Hockey, säger Djurgårdens utvecklingschef Tobias Pehrsson till klubbens hemsida.

David Printz kommer att träna Djurgårdens J18-lag tillsammans med Martin Linder-Öst som kommer att vara huvudansvarig. 

***
Riktigt bra? Värd en hamburgare – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.



Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)