HockeyNews
PLUS

Frölundas sköna guldsiffror – presenterar mångmiljonvinst

(14258) Frölundajubel
Bildbyrån

Publicerad: 12 juni 2020

FacebookXWhatsApp

Visserligen en knackig SHL-säsong på isen, men det blev trots allt ett nytt CHL-guld. Och utanför isen mår Frölunda strålande.
På fredagsförmiddagen presenterade klubben en total vinst på nästan tio miljoner kronor för verksamhetsåret 2019/2020 – trots coronapandemin och uteblivet slutspel.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Många SHL-klubbar har, trots coronapandemin, presenterat plusresultat  – men Frölunda slog nog knock out på konkurrenterna vid lunchtid på fredagen. SHL-giganten presenterade en vinst på 9,7 miljoner kronor för det föregående verksamhetsåret.

Det ekonomiska resultatet för föregående år är det bästa sedan 2006 för Frölunda som står väl väl rustat inför framtiden.

Vad som bidrog till att man nästan gjorde tio miljoner i vinst? Till exempel vann man CHL i vintras och gjorde där runt två miljoner i vinst. En annan maktfaktor är Frölundas stora publikintäkter, där klubben hade ett publiksnitt på 10 859 åskådare i SHL under den gångna säsongen. 

Frölunda har efter det här verksamhetsåret 44,2 miljoner kronor i eget kapital och är på god väg att nå målsättningen. 

"2018 beslutade Frölundas styrelse att det egna kapitalet, för att klara två nedgångar, skulle ligga på minst 60 miljoner kronor senast 2023, skriver klubben på sin hemsida

***

Intressant?! Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)