HockeyNews
PLUS

Allsvensk rutin klar för Allettan-gänget

(14227) Emil Eriksson
Daniel Eriksson/Bildbyrån

Publicerad: 10 juni 2020

FacebookXWhatsApp

En av huvudprioriteterna under silly season har varit att plocka in lite mer rutin i lagbygget. På onsdagen gick Lindlöven i land med den saken när allsvenskt meriterade Emil Eriksson skrev på för klubben.
– Han blir en viktig bit för oss, säger sportchefen Tomas Östlund till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

I tre säsonger, mellan 2016 och 2019, spelade den 24-årige centern i Hockeyallsvenskan med Vita Hästen innan han till den gångna säsongen tog klivet ner till Hockeyettan och HC Dalen. I samband med att transferfönstret stängde lånades han dock ut till Västervik och avslutade på nytt säsongen i Hockeyallsvenskan.

Men nu är det alltså Lindlöven och Hockeyettan västra som gäller kommande vinter.

– Det är jättebra för oss, han har gjort tre fulla allsvenska säsonger så han kommer tillföra väldigt mycket både på träning men framförallt på match, det är ju en väldigt bra spelare så jag är jätteglad, säger sportchefen Tomas Östlund.

– Han är lite äldre och har varit med och vet vad det handlar om, han är jäkligt proffsig i träningen och vet vad som krävs så han blir en viktig bit för oss.


Snodde honom framför moderklubben
Man kan dock tänka sig att det har krävts en del bearbetning för att få den storväxte centern till Lindesberg. Moderklubben heter nämligen Kumla.

– Han är ju från Kumla så det är klart att det är känsligt, men om han får bestämma själv har han inte spelat sin sista allsvenska match så han vill framåt och han vill utvecklas. Han tycker väl själv att han fastnade i Hästen som tredje, fjärdecenter och fick gjort samma jobb där i tre år, så han vill ta nästa kliv i sin utveckling och kunna ta en större roll nästa gång han kommer till allsvenskan, om han kommer dit.

– Vi har jobbat hårt sedan länge på Emil eftersom vi har vetat om att han vill flytta hem om han inte får något riktigt bra i allsvenskan. Vi har varit ute tidigt och det är jätteroligt att han vill komma.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

* * *

Bra! Värd en liten popcorn – för en månads läsning? Swisha till123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)