HockeyNews
PLUS

LISTA: Tio fynd för de svenska klubbarna

(13699) Fyndvärvningar
Bildbyrån/Andy Nietupski/Texas Stars (montage)

Publicerad: 26 april 2020

FacebookXWhatsApp

Det kryllar av spelare som finns tillgängliga på marknaden.
Här har HockeyNews.se:s Mattias Persson och Alexander Nilsson hittat tio potentiella fyndvärvningar för de svenska klubbarna.

Hugo Reinhardt, c, 24 år
Kommentar: Lämnade Frölundas J20-lag för fem säsonger sedan för att prova på collegespel. De senaste fyra säsongerna har han spenderat på American International College och han har bara växt för varje säsong som gått. Den gångna säsongen blev det 22 poäng (13+9) på 34 matcher. Enligt rapporter en tvåvägscenter med bra spelsinne, som säkerligen skulle ta plats hos många lag i Hockeyallsvenskan. 

Martin Mellberg, f, 24 år
Kommentar: Var dominant i J20-serien med Timrå för sex säsonger sedan men lyckades aldrig ta plats i Timrås A-lag Då valde han istället spel på college, där han representerat samma lag som mannen ovan. Nu har han fått utvecklas och växt till sig och efter fyra år på college är han mer än redo för att flytta hem och bli en positiv överraskning. En storväxt rightare som har ett vasst spelsinne. 

Joni Tuulola omfamnar Kasperi Kapanen när Finland vann JVM 2015-16. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Joni Tuulola, b, 24 år
Kommentar: En JVM-guldmedaljör som försökt så sig in i NHL de två senaste säsongerna men har blivit kvar i AHL med Chicagos farmarlag Rockford. Slog sig in bland de tio främsta poänggörarna i den finska ligan innan han lämnade för Nordamerika och kommer såklart vara högvilt bland de finska klubbarna om han vänder tillbaka till Europa. En offensiv back med ett fint förstapass ut ur egen zon och bra spelsinne.

Parker Tuomie, f, 24 år
Kommentar: Han är född och uppvuxen i Tyskland, men valde tidigt att flytta till Nordamerika då han har nordamerikanska rötter. Rapporterna säger att det här är en riktigt vass forward som skulle kunna ta plats i många SHL-lag. Bildade en fruktad kedja i collegeligan tillsammans med nyligen NHL-sajnade tyske kompisen Marc Michaelis och tillsammans stod duon för 81 poäng på 31 matcher. 

En spelskicklig JVM-meriterad center är vad lagen får i Julius Mattila. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Julius Mattila, c, 22 år
Kommentar: Julius Mattila lämnade Finland och flyttade över till USA redan som 18-åring för att börja på college. Den gångna säsongen var hans poängbästa säsong sett över de fyra senaste säsongerna, då han noterades för 42 poäng på 34 matcher. Det vi minns av honom från hans JVM-deltagande 2016/2017 är att han är en spelskicklig center med ett vasst skott. Enligt scoutingrapporter hade Mattila kunnat spela i SHL redan nu. 

Dane Fox, f, 26 år
Kommentar: Var en del i ett framgångsrikt juniorlag i Kanada med bland annat Connor McDavid och André Burakovsky som junior, men draftades aldrig, och har därefter spelat tre år i ECHL med god poängproduktion innan flyttlasset tick till tyska ligan 2017. Gjorde ett bra första år innan han fick andra säsongen förstörd av skador. En rivig forward med ett stenhårt skott som inte drar sig för att ge sig in i gröten framför mål eller längs sargerna. Gjorde 59 poäng på 48 matcher i danska ligan förra säsongen.

Rasmus Ahlholm har öst in poäng i norska ligan. Foto: Bildbyrån


Rasmus Ahlholm, f, 30 år
Kommentar: Spenderade första åren av sina seniorår i Hockeyettan, innan han för fem säsonger sedan valde att flytta till Norge för att testa vingarna. Väl där har utvecklingen pekat spikrakt uppåt och de senaste tre säsongerna har han öst in poäng. Ifjol stod han för 81 poäng på 47 matcher, vilket innebar att han vann poängligan före spelare som Patrick Thoresen och Jacob Lagacé. Aviserat att han är sugen på Sverige, men frågan är om någon SHL-klubb vågar hugga.

Luc Snuggerud, b, 24 år
Kommentar: En stabil tvåvägsback, men med något större uppsida offensivt än defensivt. Har mycket bra skridskoåkning som gör att han utan problem kan fylla på i det offensiva spelet. Kanadensaren har avslutat de två senaste säsongerna i Europa där det förra säsongen blev spel i Norge och i år i Österrike med Innsbruck. Brorsbarn till tidigare NHL-forwarden Dave Snuggerud och draftades i femte rundan av Chicago 2014. 

Rasmus T. Andersson i HV-tröjan. Foto: Stefan Persson/Bildbyrån

Rasmus T Andersson, fw, 22 år
Kommentar: Kanske klingar namnet bekant för vissa, vilket inte är så konstigt då den unge forwarden spelade juniorhockey i Malmö och HV71, där det också blev fem matcher i SHL hos de senare. Har spenderat de senaste två och en halv säsongerna i danska ligan efter att han lämnat Kristianstad. Har stadigt ökat poängproduktionen. En offensiv forward med bra teknik vars karriär har gått upp och ned hittills, med perioder där han knappt fått spela och med perioder där poängen trillat in i strid ström.

Max Gerlach, c, 22 år
Kommentar: En mindre center (175 centimeter) som gjorde sin första säsong i Europa den gångna säsongen när han anslöt till Ambri-Piottas organisation. Lånades ut till Ticino Rockets i andraligan där han gjorde nästan en poäng per match i grundserien och två poäng per match i kvalspelet. Är en högerskytt med ett distinkt handledsskott och har bra fart på skridskorna. Väger lite väl lätt i duellspelet ibland.

***

Intressant?! Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)