HockeyNews
PLUS

Rutinerade stjärnan riskerar att missa playoff-mötet: ”Det är osäkert”

(13088) Magnus Åkerlund /Hudiksvall
Peter Scott | Swe Press Photo

Publicerad: 9 mars 2020

FacebookXWhatsApp

Den rutinerade stjärnkeepern Magnus Åkerlund tvingades kliva av det andra playoff 2-mötet med Nybro efter en smäll mot huvudet. När Hudiksvall imorgon kliver in i playoff 3 mot Vimmerby är hans medverkan högst oklar.
– Faran är väl att han inte spelar, säger Hudiks sportchef Pär Langer till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Det var i inledningen av den andra perioden i andra playoff 2-mötet med Nybro som Hudiksvalls rutinerade stjärnkeeper i en rörig situation fick ett gäng spelare över sig och fick en ordentlig törn.

– Han fick en smäll åt huvudet, jag tror han fick en armbåge mot tinningen så han hade lite lätt huvudvärk, vi får se hur det känns imorgon, säger sportchefen Pär Langer.

Hudiksvall rullade iväg med bussen efter lunch och övernattar i Linköping på sin väg ner mot Vimmerby. Sannolikheten att 33-årige Åkerlund vaktar kassen i morgondagens första playoff 3-match är inte särskilt stor.

– Det är osäkert, vi har inte riktigt bestämt än, säger Langer.

– Men faran är väl att han inte spelar. Är det minsta risk att han har lite huvudvärk så struntar vi i det naturligtvis.


Skulle veterankeepern vara frånvarande är det Andreas Bosson eller Oliver Tornerefelt som kommer få axla ansvaret mellan stolparna.

– Både Bosson och Tornerefelt är bra målvakter, sen att Mange inger respekt hos motståndare, så är det ju.

Däremot räknar sportchefen inte med att den så viktige målvakten kommer vara borta någon längre tid.

– Jag pratade med vår fysioterapeut igår och han trodde inte det skulle vara långvarigt.


”Kul att vara underdogs”
I övrigt är Hudiksvall helt skadefritt inför mötena med Vimmerby. Ett motstånd som den hårdsatsande klubben lite oväntat valde under söndagens valprocedur.

– Vi ser fram emot den här matchen, det är alltid kul att vara underdogs, skrattar Langer.

– Vimmerby har ju ambitioner att kunna gå långt, då måste man kunna slå alla bra lag här, det spelar ingen roll när man tar dem. Vi är inte nöjda med att ha gått till playoff 3, målsättningen som jag fått från styrelsen det är att ta oss till kvalserien. Det är det som varit hela planen för mig, i allt ifrån grundserien till att titta på hur laget var i december för att eventuellt behöva förstärka.

Ni har fått ganska mycket uppmärksamhet för era lite oväntade val av motståndare (Nybro och Vimmerby), hur ser processen ut hos er när ni väljer motstånd?
– Per Ljusteräng och jag sätter oss ner och diskuterar och det blir ganska självklara val egentligen. Som senast när vi hade Tranås och Vimmerby och alla hajpar Vimmerby och de är bra, men jag tror att Tranås har erfarenhet att spela kvalserie, vi mötte dem ifjol och de har tradition och hela den biten, så jag tror att de kan vara väl så svåra att slå. Det var hugget som stucket.

Är ni ett bättre lag i år än ifjol när ni tog er till kvalserien?
– Som lag är vi bättre. Det jag såg ifjol, vi hade ett bra lag ifjol och det är ingen större skillnad i år, men däremot har vi starkare skridskoåkare. Vi har ett lite annorlunda spel, vi är mer aggressiva. Vi värderar när vi går, men när vi går då går vi hårt och i och med att vi har mycket bra skridskoåkare så utnyttjar vi det. Jag bedömer att vårat lag nu är något starkare än ifjol.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)