HockeyNews
PLUS

Tippade topplaget nära förstärkning i jakten på ett trendbrott

(12129) Mariestad tajmout
Skärmdump Stay-Live Grums

Publicerad: 20 januari 2020

FacebookXWhatsApp

Inledningen av Allettan har varit oväntat svag för topptippade Mariestad. Nu är de nära att landa förstärkning i sin jakt på att vända de negativa resultaten.
– Vi behöver brinna mer, säger sportchefen Carl Johansson till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Mariestad tippades i toppen av den södra Allettan, men har bara lyckats vinna tre av sina första åtta matcher och har efter söndagens nederlag mot Halmstad tre raka förluster. Resultaten har inte gått i takt med förväntningarna.

– Det är kött och blod vi jobbar med så det är inte bara att trycka på en knapp, men det är klart att vi har lokaliserat vad som är galet och jobbar utifrån det nu. Det är små marginaler, men samtidigt har vi inte förtjänat att ha marginalerna på vår sida heller, säger sportchefen Carl Johansson.

Vilka är bristerna som ni har lokaliserat?
– Alla har inte kommit upp på det sättet som de gjorde under grundserien och det har inte med att göra att det har blivit tuffare motstånd, utan många spelare har gått ner sig och den idrottspsykologen som kan förklara det får gärna komma hit.

– Vi behöver brinna mer, sen mynnar det ut i tusen olika trådar givetvis, men det behövs mer desperation och fighting spirit.


Förstärkning på ingång, trotjänaren tillbaka
I premiären hemma mot Troja/Ljungby (som Mariestad vann med 3-1) tacklade kulturbäraren Filip Thörnqvist motståndarbacken Carl Ernstig i huvudet och blev efter det avstängd i sju matcher. Till onsdagens möte hemma mot Nybro är han återigen spelklar.

Hur mycket har det egentligen påverkat att Törnqvist varit borta i sju matcher?
– Han har ju det heta spelsättet, sen är han även en fadersgestalt i omklädningsrummet så det är klart, jag skulle säga att det är olyckligt om det påverkar så mycket att han är borta, men samtidigt hoppas jag ju att det har gjort det för nu är han ju tillbaka. Filip är en sådan som höjer rösten och det är klart att det är inte lika enkelt att göra när han inte är med själv. Det kanske är en pusselbit i lösningen. När han kommer tillbaka blir vi bredare igen, men det grundar sig i att vi behöver komma igång som lag med fler spelare.

Sportchefen meddelar samtidigt att tränartrion Andreas Appelgren, Ronny ”Rockstar” Johansson och Peter Isgren kan känna sig säkra på sina jobb.

– De har hundra procent förtroende, det är helt rätt män som ska leda det här och det har funkat hur bra som helst.

LÄS MER: Har redan värvat spets – men än är de inte nöjda 

I samband med att Lukas Söderlund värvades inför Allettan öppnade sportchef Johansson för fler förstärkningar. Då visste han inte exakt i vilken lagdel, det gör han nu och förstärkning tycks vara på väg in.

– Nu har jag ganska bra koll på vad jag är ute efter.

Och det är?
– Det låter jag vara osagt någon dag till...

Du har alltså något på kroken...
– Ja, kanske. Vi får se, det kanske inte blir men förhoppningsvis så har jag lite koll på vad som komma skall.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)