Djurgårdens målvakt målskytt mot Skellefteå efter dråpliga situationen

(10927) Svedberg/Pudas

Publicerad: 12 november 2019

Skellefteå försökte utöka ledningen mot Djurgården halvvägs in i tredje perioden i kvällens slutspelsmatch i CHL.
Under en avvaktande utvisning gjorde de också mål – problemet var bara att det var i egen målbur efter en misslyckad passning.
Istället blev det 3–3 och nu väntar en rysare i returmötet om en vecka.

Skellefteå välkomnade Djurgården till Skellefteå Kraft arena under tisdagen för det första av två åttondelsfinalmöten mellan lagen och det var inget snack om saken vilket lag som var det hetare för dagen.

Att det ens var match fortfarande efter den första perioden kan Djurgården tacka målvakten Niklas Svedberg för som stod för ett antal svettiga räddningar under matchens 20 första minuter för att hålla nere siffrorna.

Jonathan Pudas öppnade målskyttet dryga minuten in i matchen innan Jacob Olofsson gjorde sitt första mål i Skellefteåtröjan för 2–0 fyra minuter senare. Djurgårdens trotjänare Henrik Eriksson såg dock till att reducera halvminuten senare. Skellefteå skapade sedan flertalet heta målchanser men Niklas Svedberg satte gång på gång stopp.

Gästerna spelade upp sig en aning i den andra perioden och kvitterade också genom Mattias Guter efter en minuts spel, men Skellefteå hoppade snabbt tillbaka i förarsätet när Adam Pettersson pricksköt in 3–2.

Skellefteå kom också att göra matchens sjätte mål. Problemet var bara att de gjorde det i egen bur då Jonathan Pudas passningsförsök smet förbi allt och alla under en avvaktande Djurgårdsutvisning och gled hela vägen över isen in i det tomma Skellefteåmålet med drygt nio minuter kvar att spela av tredje perioden. Målskytt på pappret? Niklas Svedberg, även om det nog var Sebastian Strandberg som var sist på pucken av Djurgårdsspelarna.

Några fler mål än Pudas självmål blev det inte i matchen, även om Skellefteå skapade ett par heta lägen men de fick se sig nekade av Svedberg, och det är med andra ord helt öppet inför returen i Stockholm i nästa vecka.

Vinnaren mellan Skelelfteå och Djurgården ställs mot vinnaren mellan Red Bull München och Junost Minsk i kvartsfinal.