HockeyNews
PLUS

Genomgång: Så är skadeläget i de allsvenska lagen

(9884) filip owesson
Bildbyrån

Publicerad: 17 september 2019

FacebookXWhatsApp

Hur ser skadeläget ut i de allsvenska lagen? HockeyNews.se ställde frågan till samtliga 14 klubbar på måndagens upptaktsträff i Stockholm.

Så här svarade de.

Presenteras av Coolbet – odds från SHL till Hockeytvåan 

Ulf Lundberg, Södertälje

– Det är ganska bra. Vi har haft lite sjukdomar på Alexander Sahlin, Lucas Carlsson och en mindre blessyr på Måns Lindbäck, men de är tillbaka i träning alla tre. Sen har vi Sebastian Höglund som är borta länge och Filip Pilö börjar gå tillbaka på egen is nu med rehabteamet, så i det stora hela ser det ganska bra ut.


Martin Gudmundsson, Almtuna

– Vi är skadefria, peppar peppar. Vi har full trupp att tillgå, i alla fall just i dag. Men som läget ser ut just nu är vi skadefria och friska och pigga. Det känns ganska tryggt faktiskt, förhoppningsvis håller det i sig hela veckan fram till fredag.


Jeff Jakobs, Mora

– Inga större grejer. Troligtvis har vi ingen som är skadad eller sjuk på fredag.


Tony Zabel, Vita Hästen

– Marcus Eriksson fick helt enkelt nackspärr mitt under matchen mot Västerås, jag vet inte vad det berodde på, så han klev av. Patrick Blomberg fick en smäll mot huvudet så nummer ett är att han ska in i en hjärntrappa, sen får vi se vad den säger. Sen har vi Joakim Hälleström som inte har varit med någonting i matchsammanhang, så just nu sitter vi på två forwardsskador och en nackspärr. Hälleström och Blomberg kommer inte att spela premiären, men Eriksson ska det nog inte vara några problem med.


Joakim Fagervall, Björklöven

– Vi har ett bra skadeläge. Det är bara Alexander Hellström som är borta, fem veckor till ungefär. I övrigt är det bra. Alla är fräscha.


Thomas Paananen, Västerås

– Det ser bra ut, peppar peppar höll jag på att säga. Det är någon liten miniskavank på någon spelare annars är truppen intakt. Vi hade lite sjukdomar i genrepet, men de är friska nu och har tränat idag. Det ser bra ut.


Jussi Salo, AIK

– Nu börjar det se lite bättre ut. Egentligen är det bara (Lukas) Macklin som är borta, men han kommer att vara borta hela säsongen. Annars är det inga större skador alls. (Johannes) Jönsson är på is idag med laget för första gången på hundra procent och provar.

– Emil Aronsson är lite förkyld så vi får se hur det blir på onsdag. Johan Larsson är okej, han spelade redan i torsdags mot Mora och det håller.


Staffan Lundh, BIK Karlskoga

– För tillfället är det bara August Gunnarsson, som har en handskada. David Lilja har haft en del problem, men är tillbaka i träning.

– Gunnarsson har en röntgentid så vi får se vad svaret säger.


Patric Larsson (sportchef), Karlskrona

– Det ska inte vara någonting. Det är Linus Karlsson som har haft en så kallad “lower-body injury”, men han spelade senast och det verkar hålla. 


Mattias Karlin, Västervk

– Det har varit bätttre. Vi har några gubbar bota som inte är på is just nu. Fem stycken är det väl, men jag vill bara nämna några. (Henrik) Malmström är inte på is, Kim Johansson inte heller med. Sen ett par gubbar till som jag inte vill nämna. 


Magnus Bogren, Tingsryd

– Vi har bara Joseph Jonsson skadad just nu. 


Mikael Gath, Kristianstad

— Det var bra fram till några dagar sedan. Vi har lite sjukdomar och småskador just nu, men helt ärligt vet jag inte exakt. Det finns en överhängande risk att några missar premiären. 


Björn Hellkvist, Modo

– Det ser bra ut. Vi har Joakim Hagelin på skadelistan, men det är den enda. 


Fredrik Andersson, Timrå

–  Skadeläget ser bra ut. Vi har egentligen bara Marcus Hardegård och Linus Nässén som är på sidan just nu. Jag hoppas att Linus kan börja träna i oktober, medan Hardegård beräknas vara tillgänglig i mitten av oktober. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)