HockeyNews
PLUS

Snajpern skadad – förstakedjan kan splittras till premiären

(9734) Elias Bjuhr skadad
Hockeyettan-TV

Publicerad: 3 september 2019

FacebookXWhatsApp

Som om det inte vore nog med att Östersund förlorade helgens träningsmatch mot Borlänge med 0-1 klev snajpern Elias Bjuhr av med en skadad ljumske. Nu kan han missa seriepremiären om knappt två veckor.
– Man får ta den tid som ljumsken säger, inte vad skallen säger, säger han till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Sedan tidigare står det klart att Pontus Wernerson Libäck ser ut att missa premiären på grund av en axelskada. Skulle även Bjuhr vara frånvarande innebär det att två av tre komponenter från fjolårets sylvassa förstakedja saknas i Östersunds premiär hemma mot Teg nästa söndag.

– Det var löjligt egentligen, jag skulle bromsa och belastade konstigt, den hade varit lite sliten, men varit på bättringsvägen så jag trodde det var bra, men så small det till. Det är en klassisk gubbljumske, konstaterar Bjuhr.

– Det gjorde djävulskt ont, jag tappade all kraft. Men det var ändå en positiv första prognos, jag får vila nån vecka nu.


Lyssna på kroppen istället för skallen
Så här tätt inpå skadan är det svårt att lägga någon tidsplan för anfallaren som den gångna säsongen nitade dit 17 kassar i seriespelet. Men det står redan nu klart att det inte kommer bli något spel i veckans träningsmatcher mot Hudiksvall och Borlänge.

– Jag missar lite förberedelser. Jag ska träffa sjukgymnasten idag igen, men jag spelar inga matcher den här veckan.

Är spel i premiären i fara?
– Det är inte omöjligt att jag missar den.

– Klart jag vill vara med på premiären, men det är inte hela världen om jag missar den. Jag tror det handlar mycket om hur noggrann man är, man behöver kanske inte ha så bråttom tillbaka på grund av att det är en premiär, man får ta den tid som ljumsken säger, inte vad skallen säger.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)