HockeyNews
PLUS

Wikstrands kamp mot comeback – oklart när det blir spel i Färjestad

(21509) Mikael Wikstrand/Färjestad
Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Publicerad: 27 maj 2023

FacebookXWhatsApp
TAMMERFORS. Mikael Wikstrand har inte spelat ishockey på över ett år på grund av en svår knäskada.
Samtidigt kommer Magnus Nygren hem från Davos efter en operation. Färjestads huvudcoach Tomas Mitell berättar här om läget med backarna.

Det var under SM-slutspelet 2022 på vägen mot SM-guldet som Färjestads Mikael Wikstrand, 29, skadade knäet. Förra sommaren gjorde han en första operation, men utan att få ordning på skadan. Det krävdes ytterligare ett ingrepp för att reparera det som var trasigt.

Så den VM- och SM-guldvinnande backen Mikael Wikstrand missade hela 2022/2023.

– För det första gnuggar han på, biter ihop och kör fortfarande väldigt väldigt bra. Det är så klart en tuff säsong, och väldigt motigt mentalt, så han har bitit ihop ordentligt och kört. Vi hoppas att han ska vara tillbaka och att det blir bra och gå åt rätt håll och det kommer att bli bra över tid. Frågan är ju mest när, säger Färjestads huvudcoach Tomas Mitell till HockeyNews.se.

När Färjestad i början av februari i år berättade att det inte skulle bli något spel under 2022/2023 var man som sagt inte oroliga för att Wikstrand inte skulle bli bra igen. Och förhoppningen var att han skulle vara med från start till hösten.

– Vi får på nåt sätt låta låta honom rehaba i lugn och ro, stegra steg för steg, och sedan hoppas att han kan bli tillgänglig för oss. Det är så klart ett frågetecken för oss när han inte har spelat på ett och ett halvt år kommer det väl att vara, säger Tomas Mitell.

LÄS MERSäsongen är över för Färjestadsbacken – ingen hockey på 16 månader

Så han kommer inte att vara med från start i september?

– Jag vill inte säga någon tidsram. Det går som det ska efter den sista operationen och stegen rullar på. Han behöver få rehaba i lugn och ro och så hoppas vi att han ska hjälpa oss i vinter. Sedan exakt när det blir får vi se.

Förhoppningen är nu istället att Mikael Wikstrand ska kunna vara med någon gång under senhösten.

LÄS MERBlivande Färjestadsbacken Magnus Nygren redan opererad – säsongen över

Inför kommande säsong återvänder toppbacken Magnus Nygren, 32, till Färjestad efter sex säsonger i Davos. I januari råkade han ut för en fraktur som krävde operation, men där kan Tomas Mitell komma med lugnande besked.

– Det går enligt prognos. Han spelade i vintras med så han hoppas vi ska vara på i början av augusti och haka på. Det är den prognosen som var senast. Vi håller tummarna, säger Mitell.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!