HockeyNews

VM-centern om kontraktet med Djurgården: "Ett ganska lätt val"

(8513) Michael Haga-redigerad2
Bildbyrån

Publicerad: 11 maj 2019

BRATISLAVA. Den norske landslagscentern Michael Haga flyttar till Stockholm efter VM.
Som HockeyNews.se har berättat är han klar för Djurgården.
– Det var ett ganska lätt val. Det är en klubb som jag har varit i några gånger förut och har verkligen lust att spela där, säger Haga.

SHL presenteras av ATG Sport

Norge föll mot guldfavoriten Ryssland med 5-2 i VM-premiären i Bratislava.

För centern Michael Haga blev det ändå en bra match.

– De var väl skickliga rakt igenom. Jag tycker vi spelade in oss i matchen och gjorde det helt OK, säger Haga till HockeyNews.se.

Norge låg under med 5-0, men lyckades reducera två gånger. Och Michael Haga vann 10 av sina 15 tekningar och ställdes mot bland andra Pittsburgh-stjärnan Jevgenij Malkin.

– Klart det är kul när det är de bästa spelarna i världen, men efter ett tag glömmer man det och vinner tekningen och spelar bra.

Djurgårdsvärvningen Michael Haga (t v) under 5-2-förlusten mot Ryssland i VM-premiären. Foto: Bildbyrån.

27-årige Michael Haga gjorde den här säsongen 32 poäng varav 15 mål för Mora i SHL.

– Det har varit en bra säsong för min del. Jag har steppat upp och fått ett litet genombrott. Det är coolt att få vara med i den här turneringen eftersom det är tuffa lag vi möter.

LÄS MER: Djurgården slår till och värvar landslagsforward

Efter VM fortsätter karriären i Djurgården dit han varit inlånad enstaka matcher tidigare.

– Det var ett ganska lätt val. Det är en klubb som jag har varit i några gånger förut och har verkligen lust att spela där. Det är en klubb med mycket tradition och ett mycket bra lag. Det är ett bra ställe där man kan utvecklas, menar Michael Haga som är tänkt som center i Djurgården.

Kontraktet gäller till 2021.

– Ja, jag skrev på för två år. Jag har snackat lite med dem och jag ska spela mitt spel och gå in i Djurgårdsmodellen och spela på det sätt de vill. Men de har sett hur jag spelar så det passar bra ihop.

Haga följde Djurgården under SM-slutspelet.

– Ja, jag kollade några matcher. Och när man har mött dem under säsongen så har man sett att det är ett lag som åker mycket skridskor och vill spela hockey. Det gillar jag.

För Norge väntar match mot Tjeckien på lördagen. En ny tuff uppgift.

– Vi är lite underdogs, men det finns några lag som vi ser oss bättre än. Vi har nyckelmatcher i slutet av turneringen som vi måste ta och kan vi ta någon poäng i början kanske vi har chans på en kvartsfinal.