HockeyNews

Växjös glädjebesked – guldhjälten stannar: "Inte redo att sluta"

(28074) Robert Rosén
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 19 maj 2023

Han gjorde målet som säkrade Växjös fjärde SM-guld.
Nu står det klart att Robert Rosén blir Lakers trogen.
– Jag kände ganska snabbt efter vi vann att jag inte var redo att sluta, så jag meddelade min agent att jag var öppen för ett år till, säger han i ett pressmeddelande.

Inför säsongen 2012/13 återvände Robert Rosén till Växjö, som han öst in poäng för i Hockeyallsvenskan. Sedan dess har det blivit över 300 poäng i SHL under två sejourer och totalt fyra SM-guld, där han själv alltså var den som säkrade det senaste guldet med sitt 1–0-mål mot Skellefteå på hemmaplan.

Men om den 35-årige forwarden skulle bli Växjö trogen eller spela mer i framtiden har varit ett frågetecken sedan guldet säkrades. Det är det inte längre.

Under fredagen meddelade nämligen klubben att man kommit överens om ett nytt kontrakt över den kommande säsongen med Rosén.

– Jag ser väldigt mycket fram emot nästa säsong. Jag känner mig fräsch och tycker vårt lag redan ser bra ut. Det kommer säkerligen dessutom förstärkas med ytterligare någon spelare innan vi drar igång. Det finns bara ett mål för nästa säsong och de vet nog alla vad det är, säger han i ett pressmeddelande.

Sedan Rosén återvände till Växjö från KHL inför säsongen har han gjort 116 poäng på 141 matcher och vunnit två SM-guld.