HockeyNews

Utgående kontrakt – tuff start 2024 för FBK-back

(32071) August Tornberg
Fred

Publicerad: 12 februari 2024

KARLSTAD. August Tornberg har haft ett tufft 2024. Han har missat sex av de tolv SHL-matcherna.

Färjestad har tappat serieledningen i SHL, men är redo för det intensiva matchande de närmaste fyra veckorna då elva matcher står på programmet.

Före landslagsuppehållet missade den stadige backen August Tornberg tre matcher.

– Han har varit sjuk i omgångar. Efter det hade vi en streak och vann, säger Färjestads sportdirektör Rickard Wallin till Hockeynews.

Tornberg missade tre SHL-matcher efter nyår. Han kom tillbaka och spelade sex matcher. Men missade alltså de tre senaste matcherna.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

–  Han har haft lite otur och var sjuk efter jul och var sjuk igen här och har varit borta. Då är det skönt att ha en bred trupp, säger Wallin.

Sett till istiden får August Tornberg sjunde mest bland Färjestads åtta backar med i snitt 14:44 per match. Axel Bergkvist är den som får minst istid (11:41). I topp ligger Carl Dahlström och är ensam om att snitta över 20 minuter (20:03) per SHL-match i Färjestad.

August Tornberg har producerat ett mål och tio assist på 32 matcher. Där är han fjärde bäst bland backarna utan att spela powerplay. Det är Magnus Nygren och Joel Nyström som är Färjestads PP-backar.

LÄS MERUppgifter: Klart i helgen – mästaren byter SHL-klubb

Tornberg är en av spelarna i Färjestad med ett utgående kontrakt.

Backkollegan Mattias Göransson är enligt Expressen på väg till Rögle kommande säsong. Rögle har tidigare värvat Färjestadsbackar som Lucas Ekeståhl Jonsson och Vojtech Mozik. Men enligt samma tidning väntas Tornberg förlänga sitt kontrakt med Färjestad och bli kvar.