HockeyNews

Uppgifter till Hockeynews: "Säcken" kan ta över DIF

(1449) Hans Särkijärvi
Erik Mårtensson/Bildbyrån

Publicerad: 6 november 2023

Hans Särkijärvi kan ta över Djurgården.
Enligt uppgifter till Hockeynews.se är 66-åringen en aktuell kandidat.
– Vi tittar på ett antal namn varav vi hoppas gå i mål med någon inom kort. Jag kommer inte ens att ta några namn i diskussion, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel till Hockeynews.

66-årige Hans Särkijärvi har varit coach i Djurgården i flera omgångar och så sent som 2015/2016. De senaste åren har han varit i Hockeyettan-klubben Visby/Roma på Gotland.
Nu är han, enligt uppgifter till Hockeynews, aktuell för att ta över tränarjobbet i Djurgården efter att Johan Garpenlöv fått sparken tidigare i morse. Men sportchef K-G Stoppel är fåordig när Särkijärvis namn kommer på tal:

– Vi tittar på ett antal namn varav vi hoppas gå i mål med någon inom kort. Jag kommer inte ens att ta några namn i diskussion. Vi tittar och bollar med ett antal lösningar och har vår priolista, säger Stoppel.

Michael Holmqvist leder träningen i dag tillsammans med Patric Hörnqvist och målvaktscoachen Fredrik Mikko.

– Precis. Sedan räknar vi med att ha en lösning klar i veckan. Vi kände att vi gör det här nu. Vi har match imorgon. Sedan är det en bit till nästa match, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel.

Djurgården möter Tingsryd på tisdagen på Hovet. Då kommer Michael Holmqvist att förutom Fredrik Mikko ha ytterligare en hjälpande hand i båset, men det ser inte ut att bli Patric Hörnqvist.

– Nej, det är nog inte tänkt så i alla fall. Vi får se var vi landar. Holmqvist kommer inte att vara helt ensam utan vi kommer att stötta upp honom. Imorgon kommer det att vara internt vi löser det, säger K-G Stoppel.

Hockeynews söker Hans Särkijärvi.

MISSA INTE: Djurgårdens besked om Garpenlöv – även Ragnarsson får gå

MISSA INTE: Garpenlövs ord efter sparken: "Önskar lycka till"

MISSA INTE: Ny VD på ingång till Djurgården – Mårtensson jagas som sportchef

MISSA INTE: Eks kommentar – det här behöver Stockholm och Djurgården fråga sig