HockeyNews

Straffspecialisten hoppas på en repris mot HV71

(28988) Victor Ejdsell
Bildbyrån

Publicerad: 21 september 2023

Färjestads Victor Ejdsell fortsätter på den inslagna vägen.
I lördags sänkte straffspecialisten Skellefteå och i dag hoppas han på en repris mot HV71.
– Jag har hittat några varianter som jag tycker fungerar ganska bra för mig, säger 28-åringen till HockeyNews.
Victor Ejdsell har gått och blivit något så läckert som en straffspecialist, det är trots allt inte alla som kan titulera sig som det.
I lördags satte han spiken i kistan mot Skellefteå med ett läckert straffmål. Enligt NWT var det 28-åringens tionde straffmål på hans 14 senaste försök, ett ganska hyggligt facit.
– Jag har lite dålig koll på det själv men det kan nog säkert stämma. Jag har haft en orimligt bra utdelning, det är nästan sjukt. Jag har ett bra självförtroende när jag kommer fram till straffpunkten men det är svårt att sätta alla så det facit jag har nu får jag vara glad för, säger Ejdsell.
Du fick visa upp en ny straffvariant senast också. Vad tycker du om den, är det en av dina bättre?
– Jag vet inte, jag tänkte bara att jag behövde göra något nytt eftersom jag har lagt nån straff på Linus (Söderström) och jag misstänkte att han säkert hade bra koll på vad jag gjort innan.
Hur mycket tid lägger du på att tänka på och träna på straffar?
– Väldigt, väldigt lite skulle jag säga. Det är nog bara där och då i stunden. Jag har hittat några varianter som jag tycker fungerar ganska bra för mig. Det är en balansgång mellan att göra det man känner sig trygg med samtidigt som man kan hitta på lite nya detaljer. Men det är inte så ofta jag tränar straffar, vi har det på träning nån gång då och då.
Vilket av dina straffmål de senaste säsongerna är du mest nöjd med?
– Oj, nej men det är väl HV borta förra säsongen när jag fick avgöra i slutskedet, det var ganska skönt att få se den gå in. Det var precis innan slutsignalen så det var ett bra mål.
Ja, men det passar väl bra att det är bästa minnet för ni möter ju HV i morgon. Vad tror du om det mötet?
– Precis, precis. Det kommer säkert att bli tufft. Jag har inte sett så mycket av dem än så länge men vi kommer att kolla på lite video i morgon. De förlorade ju hemma i premiären så de kommer nog att komma ut med full fart så det gäller att vi är redo.