HockeyNews
PLUS

Skadan kan sätta stopp för spel resten av säsongen: "Ett avbräck för oss"

(21169) Victor Stjernborg Montén
Bildbyrån / Henrik Sjöberg

Publicerad: 9 november 2021

FacebookXWhatsApp

ÄNGELHOLM. Victor Stjernborg var högaktuell för JVM-laget – men skadan han ådrog sig i början av säsongen har tvingat fram en operation och 18-åringen kommer att missa mästerskapet i Kanada och det är osäkert om han spelar mer den här säsongen.

– Han var med oss i Plymouth tidigare i år och han är en bra spelare, det är helt klart ett avbräck för oss, säger Tomas Montén till HockeyNews.se.

18-årige forwardslöftet Victor Stjernborg SHL-debuterade för Växjö i fjol och spelade 30 matcher i grundserien och ytterligare tio stycken i slutspelet när Lakers blev svenska mästare.

För omkring fyra veckor sedan tvingades han till en operation och det är fortfarande osäkert om han kommer hinna tillbaka i spel den här säsongen eller inte – men spel i JVM är redan uteslutet.

– Det var en tuff skada han åkte på i början av säsongen så han är tyvärr borta. Det är tråkigt för honom och han var med i Plymouth och gjorde det bra och han är en spännande spelare. Han var inte med i U18-VM förra året eftersom han var hemma och vann SM-guld så det är klart ett avbräck för oss, säger Tomas Montén till HockeyNews.se.

LÄS MER: Juniorkronorna är på plats i Ängelholm – kamp om platserna väntar

Stjernborg rehabiliterar just nu underkropsskadan som håller honom ur spel.

– Jag vet inte så mycket när det gäller hur lång tid det kommer att ta. Allt beror på läkningen närmaste tiden, säger Stjernborg.

Han är född 2003 vilket innebär att forwarden får en ny chans att slå sig in i JVM-laget nästa säsong.

– Det hade så klart varit kul att vara med nu och försöka slå sig in men samtidigt är skador något som alla kommer att gå igenom under sina karriärer och det gäller att ta lärdom av det här och bli bättre och komma tillbaka ännu starkare, säger Växjöforwarden.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!