HockeyNews
PLUS

Sjukdom stoppar Pettersson

(2784) Elias Pettersson17
Petter Arvidson/Bildbyrån

Publicerad: 9 maj 2018

FacebookXWhatsApp

KÖPENHAMN. Elias Pettersson har blivit sjuk och kunde inte träna med Tre Kronor på matchvärmningen inför Österrike-matchen på onsdagen.
– Han är sjuk och spelar inte i kväll, säger assisterande förbundskaptenen Johan Garpenlöv.

Pettersson har isolerats på sitt hotellrum och rumskamraten Lias Andersson får nu byta till ett annat rum för att slippa att bli smittad.

Efter att ha gjort både mål och assist för första gången i Tre Kronor blev Elias Pettersson sjuk och han ser ut att missa mötet med Österrike på onsdagskvällen. Landslagsledningen vill inte berätta mer än att det inte handlar om något allvarligt. Pettersson har isolerats och fått ett eget rum.

– Det är alltid tråkigt när man missar en match på grund av sjukdom, men så är det som hockeyspelare. Ibland är man sjuk och skadad. Det är bara att komma tillbaka så fort som möjligt och så får en annan chans på hans plats, säger assisterande förbundskaptenen Johan Garpenlöv.

Lias får byta rum

Lias Andersson har delat rum med Elias Pettersson, men får nu byta hotellrum för att om möjligt undvika att bli sjuk.

– Jag har sovit i sängen bredvid honom så lite orolig är man ju, han ligger och hostar mig i ansiktet här nu, hehe. Nej men jag har fått byta rum nu så jag ska få sova lite i eftermiddag, säger Lias Andersson.

Kempe tar Elias plats

Pettersson plats i kedjan med Mikael Backlund och Gustav Nyquist togs på matchvärmningen av Los Angeles-forwarden Adrian Kempe. När Tre Kronor tränade powerplay ingick Kempe i femman med Erik Gustafsson, Hampus Lindholm, Mikael Backlund och Gustav Nyquist.

– Kempe har fart, han har storlek och skickligheten att spela där. Det känns som en naturlig fit, säger Garpenlöv.

Ingen av de två forwards som finns utanför truppen i Köpenhamn anmäls till Tre Kronor-truppen ännu. Man väntar in Pittsburgh-forwarden Patric Hörnqvist, som är positiv till VM-spel. Däremot kommer inte Carl Hagelin. Landslagsledningen har också kontakt med San Jose-svenskarna Melker Karlsson och Marcus Sörensen men avvaktar också för att veta hur det går för Nashville i den sjunde avgörande matchen.

Adam Larsson inte avstängd

Tre Kronor-backen Adam Larsson var på hearing hos VM:s disciplinnämnd efter den omdiskuterade tacklingen som han delade ut mot Frankrike, men som inte ledde till någon utvisning i matchen.
Johan Garpenlöv menar att det betyder massor att Larsson kan fortsätta spela i VM utan att bli avstängd.

– Han har haft en otroligt stark inledning på den här VM-turneringen och betyder otroligt mycket med hans fysiska spel och hur stark han är där ute och vilka signaler han sänder till vårt lag.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)