HockeyNews

Så säger Växjö och Färjestad om VM- och NHL-meriterade Joel Kellman

(28153) Joel Kellman
Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Publicerad: 25 maj 2023

TAMMERFORS. Joel Kellman har lämnat Växjö.
Frågan är nu om den NHL- och VM-meriterade centern hamnar hos SHL-konkurrenten Färjestad.
– Vi kikar och återkommer när vi har något att presentera, säger Färjestads huvudcoach Tomas Mitell till HockeyNews.se.

Efter två säsonger, och ett SM-guld, med Växjö Lakers bryts kontraktet mellan den VM- och NHL-meriterade centern Joel Kellman och klubben.

– Ja, så är det. Jag vill inte gå in på varför och vad som händer. Det får Jörgen och Henrik ta. Jag lämnar det där och kommenterar inte Joel Kellman, säger Växjös assisterande coach Fredrik Hellgren till HockeyNews.se på plats i Tammerfors.

Och med Jörgen och Henrik avses huvudcoachen Jörgen Jönsson och sportchefen Henrik Evertsson.

Den på dagen 29-årige Kellman kopplas av Expressen samman med Färjestad som är på jakt efter centrar. I nuläget har Färjestad bara VM-spelaren Linus Johansson och Marcus Westfält på kontrakt på centersidan.

– Det är ingen hemlighet att vi letar centrar lite grann som ska in och slåss med dem. Det är de två pusselbitarna som är de stora just nu. Vi kikar och återkommer när vi har något att presentera höll jag på att säga, säger Färjestads huvudcoach Tomas Mitell till HockeyNews.se.

LÄS MERCentern lämnar Växjö efter två säsonger – ryktas till Färjestad

Han väljer att ligga lågt med kommentarerna runt Joel Kellman.

– Vi letar på… säger Mitell och duckar namnet.

Enligt Expressen ska även VM-tjecken David Tomasek vara nära Färjestad.

– Jag såg något rykte också. Vi får se om vi har något att presentera nån gång, säger Mitell.

Förra säsongen spelade Victor Ejdsell center under stora delar. Men det kommer han inte att fortsätta med kommande säsong, enligt planen.

– Vi ser att Ejdsell från start i grundplanering tänker honom som ytterforward. Vi gillar vissa delar i hans spel som center, men vi tycker att vi tappar en del av hans fysiska spel och att vara stark på puck samtidigt som han är ganska kreativ när han kommer upp med pucken mitt i banan. Tanken är att han ska gå ytterforward och så vet vi att vi har honom som lite backup-center om vi skulle köra fast eller så där, säger Tomas Mitell.