HockeyNews

Ny energi i Djurgården efter tränarbytet: "En reaktion"

(29950) Daniel Brodin
Jesper Zerman/Bildbyrån

Publicerad: 15 november 2023

STOCKHOLM. Djurgården vann direkt efter tränarbytet från Johan Garpenlöv till Michael Holmqvist.
– Det blev en reaktion, säger Djurgårdsforwarden Daniel Brodin till Hockeynews inför mötet med Björklöven.

Djurgården ligger inte bättre än tolva i Hockeyallsvenskan. Hösten 2022 efter 14 spelade matcher hade Djurgården tagit 28 poäng och låg trea.

Hösten 2023 har Djurgården plockat 18 poäng – tio poäng färre – och ligger tolva i en haltande tabell.

För tio dagar sedan bytte Stockholmsklubben huvudtränare då Johan Garpenlöv, och den assisterande coachen Marcus Ragnarsson, fick tacka för sig.

Assisterande Michael Holmqvist tog över och ledde Djurgården direkt till en 5–2-vinst mot Tingsryd före landslagsuppehållet.

– Det är alltid skönt att vinna och det är så klart det är skönt när vi behöver det så mycket som vi gjorde, säger erfarne Djurgårdsforwarden Daniel Brodin.

Djurgården har genomgått en tuff tid och ännu är det långt ifrån över med tanke på att man fortsatt är i ett pressat läge i tabellen och med skador på bland annat Marcus Krüger och John Norman.

LÄS MER14 stora frågor inför omstarten i allsvenskan

Och tränarjakten på Garpenlövs ersättare pågår, både i det korta och långa perspektivet.

– Det ligger inte bara på en person utan vi är många som skulle ha spelat bättre. Jag tycker det känns som att vi har en bra energi nu. Det känns bra. Vi har en bra känsla, menar Daniel Brodin.

Tisdagsträningen leddes av Michael Holmqvist och spelarna var engagerade och hade nära till skratt på Hovet. Det finns en skillnad mot tidigare då Garpenlöv skötte träningarna, menar Brodin.

– Skillnaden är väl kanske, nu har det bara varit två-tre dagar, men fokus är lite mer på oss. Vi pratar mycket om vad vi ska göra. Det är väl den största skillnaden.

Även i mötet med Tingsryd förra onsdagen hamnade Djurgården i ett kritiskt läge då en tidig 1–0-ledning förvandlades till underläge med 2–1 inom loppet av 20 sekunder i slutet av första perioden.

Daniel Brodin letar i minnet.

– Jag tror vi leder med 1–0 och tycker vi har bra energi när vi går in till matchen. De gör två snabba mål. Då kanske det är lätt att man hänger lite med huvudet, men vi höll upp, vi hade den där glöden, vi vände och vi vann. Jag tycker att det var starkt. Det tar vi med oss.

Djurgården har på mindre än tolv månader sparkat två huvudtränare eftersom både Joakim Fagervall och Johan Garpenlöv har fått gå efter tuffa inledningar på säsongerna i Hockeyallsvenskan. Men den här hösten har alltså varit ännu tyngre sett till inspelade poäng.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

– Det är klart att när nåt sånt händer, något speciellt, då kanske man blir lite mer på tå. Nåt stort som händer. Det blev en reaktion, säger Daniel Brodin om Djurgårdens beslut att flytta på Johan Garpenlöv och Marcus Ragnarsson.

Hur ser du på att ni ligger tolva i tabellen så här pass långt in i serien?

– Det är en lång säsong. Det var mycket snack förra året med, att vi låg dåligt till, att vi inte var tillräckligt bra. Det är väl inget nytt. Sedan så klart vill vi uppåt och det jobbar vi på varje dag, säger Brodin.

Han tillägger:

– Som sagt, jag tycker det är en bra känsla och vi har haft bra träningar. Jag ser fram emot det som komma skall.

Härnäst väntar förra säsongens semifinalmotståndare från det heta allsvenska slutspelet.

Björklöven?

– Skitkul match! Ser fram emot att komma dit. Vi hade många roliga matcher mot dem förra året, så det känns bra, säger Brodin.