HockeyNews

Luleå om Shinnimin-lösning: "Tror inte att de flesta är så långsinta"

(8819) Brendan Shinnimin
Bildbyrån

Publicerad: 5 maj 2021

Luleå bekräftar att man har erbjudit SHL-profilen Brendan Shinnimin ett kontraktsförslag.

Växjös tidigare retsticka har en förmåga att framkalla känslor både hos egna och andra supportrar.

– Jag är övertygad att om det skulle bli så att han kommer till oss så skulle det inte vara något bekymmer. Jag tror verkligen inte det, säger Luleås vice general manager Ulf Engman till HockeyNews.se.


Den kanadensiske forwarden Brendan Shinnimin kan vara på väg tillbaka till Sverige och SHL.


30-årige Shinnimin har spelat för den framgångsrika tyska klubben Mannheim den senaste säsongen och där har han bidragit med 14 poäng (9 mål, 5 assist) på 25 matcher.


Men det är i Växjö Lakers som Shinnimin gjort sig känd för SHL-publiken, både som aggressiv och poängproducerande forward, men också för sitt sätt att krypa in under skinnet på motståndarna och sätta fart på publiken. Både de egna fansen, men även när han blivit osams med andra supportrar.


I mars 2019 gick det överstyr i Växjös bortamatch mot Luleå i den sista omgången av grundserien då han räckte ett långfinger mot Luleåklacken i Coop Norrbotten arena. Det kostade honom två matchers avstängning.


LÄS MERShinnimin stängs av efter långfingret


Några veckor senare möttes Luleå och Växjö i SM-kvartsfinal där Luleå vann med 4–1 i matcher, men Shinnimin var en av de bästa i Växjö och retade upp Luleåcoachen Thomas ”Bulan” Berglund så pass mycket att han blev kallad filmare.


Brendan Shinnimin och Luleås supportrar har ett speciellt förhållande till varandra efter några heta duster i SHL. Foto: Bildbyrån.


LÄS MERShinnimin: ”Kan ta en titt på sina egna spelare”


Shinnimin blev också avstängd från den femte kvartsfinalen efter att ha crosscheckat Johan Forsberg…


LÄS MERSå länge stängs Shinnimin av


I förra veckan berättade NSD Brendan Shinnimin har blivit erbjuden ett kontrakt – av Luleå. Det bekräftar Shinnimin i en intervju med tidningen.


– Det är säkert en del som hade varit lite upprörda i början. Men jag tror de hade ändrat sig när de lärt känna mig. Om jag bestämmer mig för att flytta upp dit så kommer jag att göra allt jag kan för att vinna över dem på min sida, säger han till NSD .


Luleåledningen har inte velat säga så mycket om Brendan Shinnimin, men vice general managern Ulf Engman berättar nu lite mer hur tankarna går.


Och bekräftar att en tänkbar affär är på gång.


– Han gick ju ut och sa att vi hade lämnat ett bud och det kanske var lite annorlunda att han sa så… Vi kan inte säga något annat, säger Engman till HockeyNews.se.


Så vad lockar er med Brendan Shinnimin?


– Det är ju en spännande kille och det skulle sticka ut lite grann och skapa intresse. Sköter han sig så är han en väldigt duktig hockeyspelare, säger Engman.


Brendan Shinnimin har fått ett erbjudande av Luleå att ta ställning till. Foto: Bildbyrån.


Shinnimin vann SM-guld med Växjö 2018 och har under sina tre säsonger för smålänningarna gjort 89 poäng (36 + 53) på 142 matcher. Och han har samlat på sig 260 utvisningsminuter.


Han har blivit tvåa i busligan varje gång under sina tre säsonger i SHL.


Och skulle han skriva på för Luleå gäller det att sluta fred med Luleås supportrar illa kvickt. Han har blivit kallad "Chicken Shinnimin" för sitt uppförande mot dem.


– Det är ju ett litet bekymmer, hans historik där. Det får han i sådana fall lösa när han kommer hit. Jag tror inte att de flesta är så långsinta ändå, säger Luleås vice general manager Ulf Engman till HockeyNews.se.


– Det var sista säsongen som det blev en dålig spiral med allting som gjorde att det inte blev speciellt bra det året.