HockeyNews

LISTA: Fem drömvärvningar för de allsvenska topplagen

(12333) HA-värvningar
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 1 februari 2020

Det återstår tio omgångar att spela av Hockeyallsvenskan och en tydlig toppfemma har utkristalliserat sig som alla har ambitioner att lyfta i seriesystemet, vissa mer uttalat än andra – och om två veckor stänger transferfönstret.
HockeyNews.se:s Alexander Nilsson har skannat av marknaden och hittat fem "drömvärvningar" för de fem topplagen i serien.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Björklöven: Kristofer Berglund, back

Björklöven har löpande förstärkt laget under säsongen men det sägs att de inte är klar och att Per Kenttä vill förstärka med en back. I den lettiska huvudstaden Riga sitter Kristoffer Berglund på ett kontrakt som går ut efter säsongen och i snitt bara spelar 15,36 minuter per match sett till hela säsongen, men där det efter nyår bara blivit drygt 12 minuter per match. Obekräftade uppgifter gör gällande att det i Björklövenlägret jobbas på att få hem Umeåsonen. Lyckas det är det som upplagt för den rörlige och smarte backen att bli i det närmaste profet i sin hemstad.

Modo: Max Lindholm, forward

Gjorde det bra i AIK förra säsongen och tog sedan steget till SHL, där han inte riktigt slagit blom än och var under hösten utlånad till BIK Karlskoga där han visade klass innan han återvände till Örebro igen. Nu har speltiden varit skral på slutet igen och det känns som att Lindholm skulle må bra av en ny sväng i allsvenskan. Modo har förstärkt på målvakts- och backsidan och en offensiv spetsvärvning skulle vara pricken på i:et inför ett stundande kvalspel. Har kontrakt över nästa säsong, vilket minskar chanserna något då det nog främst skulle bli tal om ett låneavtal.


Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Timrå: Johan Johnsson, forward

Nu är Johnsson förvisso stekhet i skrivande stund med två mål i sina två senaste matcher, men hade under första halvan av säsongen svårt att få förtroende i HV71 och lånades ut till Oskarshamn där förtroendet blev mycket större och han fick mycket mer istid. Tillbaka i HV71 har istiden minskat igen och kontraktet går ut efter den här säsongen. Timrå vet vad de får i Johnsson och Johnsson vet vad han får av föreningen Timrå och tränaren Fredrik Andersson. Kan spela både center och ytterforward.

BIK Karlskoga: Max Lindholm, forward

Vänta nu, vadå, Max Lindholm här också? Ja, faktiskt. Om Lindholm lämnar Örebro på ett eller annat sätt kommer inte höstens väldigt fina insatser i BIK ligga honom i fatet och blir det tal om utlåning så ser nog Örebro gärna att han hamnar i en miljö där han kan producera och det har han visat att han kan i BIK. Karlskoga släppte ifrån sig Filip Ahl tidigare i veckan. William Quist och Alexander Hilmersson finns båda kontraktslösa, men känns inte som att de två riktigt passar in i BIK-modellen där de värvat något yngre spelare för att utveckla dessa. Dock två duktiga spelare som skulle bidra.

Västerås: Cade Fairchild, back

Skicklig back som varit i Sverige tidigare och som har bjudits ut till lag i allsvenskan. Men smakar det så kostar det. Är en dyr pjäs att plocka in och frågan är om någon nappar. Västerås har skador på både back- och forwardssidan men jag tror att en backförstärkning skulle gynna Västerås mest i nuläget. Har redan en nordamerikansk back i Jerome Leduc och Fairchild skulle ha alla möjligheter att bli samma fullträff som Leduc.


Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån


Andra kontraktslösa intressanta spelare:
Alexander Hilmerson, forward
Har varit Mora trogen under hela sin karriär, men är nu utan kontrakt efter degraderingen i våras. Hårt jobbande center som skulle erbjuda ett gediget arbete för vilket lag han än hamnar i.

William Quist, forward
Lämnade den brittiska ligan tidigare i vintras och flyttade hem till Sverige efter att han enligt Nottingham inte kommit till sin rätt i livet kring hockeyn. Tekniskt skicklig och bra på skridskorna.

James Wright, forward
Gjorde ingen poängmässig succé i Linköping under förra säsongen och har sedan dess stått utan kontrakt. Smart spelare som är pålitlig över hela isen och kan spela både som center och ytterforward. Ska enligt uppgifter kosta under 100 000 kronor per månad.

Christian Engstrand, målvakt
Rutinerad målvakt som likt Hilmerson varit utan klubb sedan Mora åkte ur i våras. Blickar främst mot utlandet men skulle vara en klart kapabel målvaktslösning för alla lag.

Scottie Upshall, forward
Väldigt rutinerad forward som inte spelade alls under förra säsongen men som i år gjort sju poäng på 12 matcher för Ambri-Piotta, men fick under fredagen inte något längre kontrakt med klubben. Hamnar förmodligen i en toppliga om karriären fortsätter, men märkligare övergångar har ju inträffat.