HockeyNews
PLUS

Klart: Stjärnan fortsätter i HV71 – lånas in från New York Rangers

(14636) Lias Andersson
Bildbyrån

Publicerad: 24 juli 2020

FacebookXWhatsApp

Det har varit på gång ett tag.
Men nu är det officiellt.
Lias Andersson spelar i HV71 även under kommande säsong. 

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey

21-årige stjärnan Lias Andersson fick sin vilja igenom. Det blir en fortsättning i HV71 även under säsongen 2020/2021 då han lånas ut från NHL-klubben New York Rangers.

Centerforwarden hade ett tungt fjolår där han fick sparsamt med istid av New York Rangers och fick mest tillbringa sin tid i AHL-laget Hartford Wolf Pack. Efter en dispyt med Rangers åkte Lias hem till Sverige och avslutade säsongen i HV71. På 15 matcher i HV71-dressen noterades han för tolv poäng (7+5). 

– Jag vill tacka Rangers för att de förstår min situation och min önskan om att spela i HV71. Jag hittade tillbaka till det spelet jag vill spela i slutet av förra säsongen och ser fram emot en fortsättning i HV71. Under åren i HV71 och Jönköping har jag skaffat mig många bra minnen och positiva känslor som jag ska bygga vidare på när vi återsamlas i slutet av juli, säger Lias Andersson i ett pressmeddelande som HV71 skickade ut på fredagskvällen


LÄS MER: Lias nobbar Rangers - vill stanna i Sverige 

HV71:s sportchef Johan Hult om att Lias Andersson är klar för en fortsättning:

– Han visade direkt när han kom till oss vilka kvaliteter han har. Både med sitt hockeykunnande, men också med sin inställning som smittar av sig på hela laget. Vi har sedan förra säsongen tog slut haft en bra dialog med New York Rangers, Lias och hans agent om en fortsättning hos oss och vi är naturligtvis väldigt glada nu när det är klart.

Lias Andersson har kontrakt med New York Rangers över kommande säsong, men lånas alltså ut till HV71 under hela säsongen.

***

SE OCKSÅ: SJÖBERG träffar Lias Andersson i New York


***

Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Tips om NHL-podd:

Podden ”Skitstöveln som trejdade Wayne Gretzky och andra berättelser om NHL" tacklar historiska händelser och annorlunda anekdoter från världens bästa hockeyliga.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!