HockeyNews

Här är de nya miljonlönerna i KHL för de tidigare SHL-stjärnorna

(13880) Linus Hultström/Mattias Tedenby
Bildbyrån

Publicerad: 10 maj 2020

Linus Hultström och Mattias Tedenby blir lagkamrater i Ryssland.

Och nu har det läckt ut uppgifter om vad den svenska duon kommer att tjäna i KHL-klubben Vitjaz Podolsk.

Lönenivån i KHL håller på att sjunka som en konsekvens av den pågående coronapandemin, men även för de spelare under den absoluta toppen i KHL blir det en sänkning jämfört med tidigare.


För de nyblivna KHL-svenskarna Linus Hultström och Mattias Tedenby blir det likväl bra betalt. Enligt nyhetskanalen Breda Arena kommer Hultström, som har skrivit på et tvåårskontrakt med Vitjaz Podolsk, att ha en årslön på 30 miljoner rubel, motsvarande fyra miljoner kronor.


Lagkamraten Mattias Tedenby, som har skrivit på ett ettårskontrakt, kommer att tjäna något mer, cirka 4,4 miljoner kronor.


Eftersom skatten i Ryssland bara är 13 procent kommer Hultström att kunna kvittera ut 290 000 kronor i månaden netto. Tedenbys månadslön efter skatt blir 319 000 kronor.


Därtill har KHL-spelarna bonusar för individuella prestationer.


Två andra nyförvärv i Vitjaz Podolsk, Justin Danforth och Kaspars Daugavins, rapporteras få 4,7 miljoner kronor i årslön. Än så länge är inte lönerna i KHL offentliga, men den nye ligapresidenten Alexei Morozov tror att det bara är en tidsfråga innan det blir så.


LÄS MERKHL överväger att göra spelarnas löner offentliga: "Säker på det"


Djurgårdens poängkung Linus Hultström, 27, har varit SHL:s bäst producerande back de senaste fem-sex åren. Efter sitt framgångsrika spel för Stockholmsklubben, där han i vintras satte ett nytt personligt målrekord genom att göra 15 mål och totalt 32 poäng, har han kunnat skriva på ett tvåårskontrakt med KHL-klubben Vitjaz Podolsk.


Den förra HV71-stjärnan Mattias Tedenby, som ansluter till Vitjaz efter en stark säsong i schweiziska Davos.


Även 30-årige Tedenby satte ett personligt målrekord genom att pricka in 18 mål på 48 matcher i NLA.


***


Bra artikel? Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.