HockeyNews
PLUS

Här är Andreas Dackells nya hockeyjobb – hjälper barndomsvännen

(20080) Andreas Johansson/Andreas Dackell
HockeyNews.se/Bildbyrån

Publicerad: 24 juni 2021

FacebookXWhatsApp

Andreas Dackell kliver vidare i hockeykarriären efter åren som sportdirektör, rådgivare och spelarutvecklare i Brynäs.

Nu har Dackell fångats upp av barndomsvännen Andreas Johanssons agentfirma.

Den tidigare NHL- och Brynässpelaren Andreas Dackell har lämnat Brynäs. Nu är det klart att Dackell ska ingå i agenten Andreas Johanssons agentverksamhet.


– För det första har vi en relation som går tillbaks till vi var tio elva år egentligen. Han spelade i Gävle Godtemplare och jag i Hofors. Sedan gick han till Brynäs och så spelade vi TV-pucken ihop och sedan hamnade vi i Ottawa ihop. Vi är väldigt goda vänner, berättar Andreas Johansson för HockeyNews.se.


48-årige Dackell har de senaste tre åren haft olika roller i Brynäs och varit både sportchef och sportdirektör. Nu har Andreas Johansson hittat flera olika uppgifter för den brett hockeykunnige Andreas Dackell.


LÄS MER

Oklart om Dackell blir kvar i Brynäs: "Vet jag faktiskt inte än idag"


– Jag har velat ha haft in någon med hög kompetens. ”Dacke” är intresserad av mentorskap, spelarutveckling, träna killar på is, individuell träning, som en mentor, säger Johansson.


2012 var Andreas Dackell med och vann SM-guld med Brynäs och gav lagkaptenen Jakob Silfverberg en hjälpande hand. Foto: Bildbyrån.


– Han har ett sjukt bra hockeyöga så han kommer att hjälpa mig med scouting. Det kommer att vara hans uppgifter. Det känns fantastiskt kul att få in den kompetensen.


Dackell har, enligt uppgift, även förfrågningar från lag i Hockeyettan om att jobba parallellt med andra uppdrag.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)