HockeyNews
PLUS

"Han röntgades i går – vi tar inga risker"

(1539) boq
Joel Marklund /Bildbyrån

Publicerad: 31 december 2017

FacebookXWhatsApp

BUFFALO. Juniorkronorna har drabbats av en skada på forwardssidan.

Jesper Boqvist röntgades i går efter segern mot Schweiz – och genomförde tester på dagens träning innan han haltade av isen efter morgonvärmningen.

– Vi röntgade honom i går och det visade inget så det kan inte bli värre. Men vi kommer heller inte ta några risker, säger förbundskaptenen Tomas Montén.

Jesper Boqvist har gjort ett mål på tre matcher i gruppspelet. Nu finns det dock en risk att han tvingas stå över sista gruppspelsmatchen mot Ryssland i natt svensk tid.

Den svenske forwarden drabbades av en skada mot Schweiz och röntgades sent i går kväll – en undersökning som gav ett bra besked.

– Röntgen visade ingenting så det är inget som kan bli värre. Han fick en smäll i går, säger förbundskaptenen Tomas Montén.

På dagens träning genomförde han tester på isen och hade hela tiden kontakt med lagets medical team som  var ute vid isen.

– Vi provade att tejpa upp honom idag och sen kan vi göra mer i kväll om vi vill det. Samtidigt kommer vi inte ta några risker, säger Montén. Planen och förhoppningen är att Boqvist ska kunna spela men det är osäkert just nu.

– Förhoppningen är att han ska kunna spela men vi kan inte spela med en halv spelare så vi får se hur det blir ikväll, säger Montén.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!