HockeyNews

Han får lämna Juniorkronorna – bröt mot karantänsreglerna

(16903) Juniorkronorna
Bildbyrån

Publicerad: 16 december 2020

Juniorkronornas team manager Jonas Fransson får lämna bubblan i Edmonton efter bara några dagar.
Det efter att han brutit mot det internationella ishockeyförbundets karantänsregler. 

Karantänsreglerna är strikta för Juniorkronorna i bubblan. Samtliga spelare och ledare är isolerade på sina hotellrum för att undvika smittspridning inför det stundande JVM. 

Förbundskaptenen Tomas Montén tvingades stanna hemma på grund av ett positivt coronatest. Nu kommer nästa bakslag för Juniorkronorna. 
Sent på onsdagskvällen meddelade Juniorkronorna att team managern Jonas Fransson tvingas lämna Edmonton efter bara några dagar i bubblan. Det efter att han brutit mot IIHF:s karantänsregler, sedan han lämnat bubblan och hotellet för att åka tillbaka till flygplatsen och hämta kvarglömt bagage.

– Utifrån det regelverk som gäller ser vi ingen möjlighet att påverka det beslutet. Det känns självklart tråkigt med tanke på den redan begränsade ledarstaben vi har i Kanada. Samtidigt har jag stort förtroende för de ledare som är på plats och är vid gott mod. Vårt fokus nu är att stötta laget och vi kommer tillsätta ytterligare resurser hemifrån för att komplettera just Team Manager-rollen, säger Svenska Ishockeyförbundets generalsekreterare Johan Stark i ett pressmeddelande.