HockeyNews
PLUS

Han blir första HV-värvningen – plockar upp JVM-profilen: "Superkul"

(26583) Åke Stakkestad
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 30 mars 2023

FacebookXWhatsApp

Åke Stakkestad lämnar BIK Karlskoga.
Under torsdagen blev han HV71:s första värvning till den kommande säsongen.
– Jag ser fram emot att ta nya steg i min utveckling som hockeyspelare och bidra med hårt arbetande spel. Det ska bli superkul att spela inför fansen i ett kokande Husqvarna Garden, säger Åke Stakkestad till klubbens hemsida.

Den senaste säsongen fick Åke Stakkestad till stora delar spolierad på grund av en knäskada som han ådrog sig i slutet av oktober. I januari meddelade BIK att det inte skulle bli något mer spel den här säsongen men i samma veva som Stakkestad rullades in på operationsbordet kom beskedet att han inte behövde lägga sig under kniven. Detta gjorde att Stakkestad gjorde comeback i februari och noterades till slut för 20 matcher i Hockeyallsvenskan den här säsongen.

Men nu lämnar han alltså BIK Karlskoga efter tre säsonger i A-laget.

Under torsdagen stod det klart att den tidigare JVM-forwarden skrivit på ett kontrakt över de två kommande säsongerna med HV71.

– I Åke får vi en spelare med hög arbetskapacitet och en härlig inställning. En kille som är jobbig att möta och gillar att sätta press över hela banan. Ska bli spännande att se honom ta sig an SHL-spel, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Stakkestad, som blir HV:s första värvning inför nästa säsong, har på 89 allsvenska matcher noterats för 25 poäng.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!