HockeyNews
PLUS

Garpenlöv irriterad – avbröt Djurgårdens träning

(29664) Garpenlöv Hovet träning
Mattias Ek/HockeyNews/Bildbyrån

Publicerad: 31 oktober 2023

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Djurgården varvar topprestationer med förluster och ligger elva i Hockeyallsvenskan.
På tisdagen på Hovet avbröt huvudcoachen Johan Garpenlöv träningen och pratade allvar med sina spelare.
– Jag tyckte inte att jag höjde rösten något speciellt, men vill bara påminna om viktigheten i hur vi tränar, säger Garpenlöv till Hockeynews.

Djurgården vann mot AIK med 3–1 i det prestigeladdade derbyt i Avicii arena förra onsdagen inför 13 250 åskådare. Men Djurgården har haft stora problem att följa upp en bra prestation med ytterligare en. Så i fredags, inför 1 141 personer i Gränby ishall i Uppsala, blev det förlust med 4–3 mot Almtuna.

Djurgården har därför svårt att ta sig uppåt i tabellen. Ungefär 40 minuter in i tisdagsträningen samlade huvudcoachen Johan Garpenlöv laget runt sig och var påtagligt missnöjd. Det var knäpptyst på Hovet så det gick inte att missa det som sades ute på isen.

”Nivån på träningen måste upp” sa Garpenlöv till spelarna och fortsatte. ”Det kommer inte att bli bättre om vi åker runt och gör fel hela tiden”. Och ”Upp i kvaliteten på träningen”.

Sedan fortsatte träningen och när den var avklarad stannade Johan Garpenlöv till hos Hockeynews.

Var det första gången du har fått höja rösten på en träning?

– Nej, det har gjorts förut också. Jag tyckte inte att jag höjde rösten något speciellt, men vill bara påminna om viktigheten i hur vi tränar. Att vi håller bra nivå. Det här tar vi med oss in i matcherna och att förståelsen finns där. Mer att belysa det, säger Garpenlöv.

Ska man behöva göra så här?

– Hehe, i den bästa av världar ska man inte behöva det, men jag tror att de flesta tränarna i alla lag gör det lite då och då.

Hur upplevde du att reaktionen blev hos spelarna?

– Det var inga konstigheter alls. De är nog vana vid det, att folk tycker till om det. Det är inget konstigt med det. Det är mer att påminna så att de är på tårna.

Känner du att ni har bra kemi i laget med tanke på att det har gått lite knackigt?

– Det är klart att när man förlorar matcher, och man spelar i den här föreningen, och förväntningarna är högre så spelar det in en hel del. Naturligtvis olika mellan olika spelare. Det kan bli grinigt av det, man vill mera och man vill vinna och så vidare. Och det ska inte vara bra om man förlorar heller för om alla åker runt och garvar om man förlorar så är inte det bra heller, så det är klart att man känna av det.

På onsdagen spelar elvan Djurgården mot jumbon BIK Karlskoga på bortais. I våras möttes lagen i det allsvenska slutspelet. Nu handlar det om att få ordning på spelet hos båda lagen.

– Alla matcher nu är viktiga för oss, menar Johan Garpenlöv.

LÄS MERMissräkning, Djurgården: "Alldeles för ojämnt"

– Det vi trycker på, än så länge, och det har egentligen varit så hela säsongen, att vi fortsätter att jobba med vårt sätt att spela. Det är därifrån vi får stabilitet och grunden och tryggheten. Där ligger vi kvar och tjatar och påminner om.

Djurgården får in backen Pontus Johansson från SHL-klubben Frölunda igen. 21-årige Johansson återvände till Frölunda efter segern mot AIK förra veckan och spelade två matcher i SHL, men ska nu vara kvar i Djurgården åtminstone till landslagsuppehållet nästa vecka. Pontus Johansson tränade med Djurgården på tisdagen.

Forwarden John Norman är tillbaka efter skada och ser ut att matchas ihop med Marcus Krüger och Linus Klasen.

– Innan skadan spelade han (Norman) den bästa hockeyn sedan jag kom hit. Han betyder mycket med sitt intensiva spel och har lite erfarenhet och så där, kan spela åt båda hållen och är användbar. Det betyder mycket, säger Johan Garpenlöv.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!