HockeyNews

Efter uttåget – nu lämnar de Örebro

(7379) Linus Arnesson-redigerad
Johan Bernström/Bildbyrån

Publicerad: 19 mars 2019

ÖREBRO. Det blev åttondelsfinal för Örebro, men där tog slutspelsäventyret slut.
Och nu är det klart att Örebro blir av med en rad spelare inför kommande säsong.

SHL presenteras av ATG Sport

HockeyNews.se kan berätta att den landslagsmeriterade backen Linus Arnesson, 24, kommer att flytta vidare från Örebro efter två säsonger i SHL.

Den före detta Djurgårdsliraren har utnyttjat sin option i kontraktet med Örebro, vilket ger honom möjligheten att söka sig till en annan klubb.

Enligt uppgift till HockeyNews.se får de kanadensiska tvillingbröderna Tylor och Tyson Spink inte något nytt kontrakt hos Örebro.

När det gäller publikfavoriten och trotjänaren Marcus Weinstock är läget ännu inte helt klart. Den offensivt skicklige 35-åringen gjorde 20 poäng (7 mål, 13 assist) på 46 matcher och var nära att bli målskytt i powerplay vid 1-1-läge hemma mot Växjö i den andra åttondelsfinalen som slutade med 4-2-förlust.

Marcus Weinstock kan ha gjort sin sista match i Örebrotröjan. Foto: Bildbyrån.

– Jag har ett jätteläge att göra 2-1, men skjuter över. Jag måste träffa mål för det räcker att träffa mål så är det mål. Jag får lite för bra träff, tyvärr, säger Weinstock till HockeyNews.se.

Efter förlusten blev en tårögd Weinstock omklappad av sina lagkamrater som om han hade gjort sin sista match med gänget.

– Ah, det vet jag inte. Det var mer att det var känslosamt. Det kan vara så, jag vet inte hur framtiden ser ut. Det är något vi får borra ner oss i nu om jag ska vara riktigt ärlig. Jag kan inte ge något besked. Vi får se vad som händer, säger han.

Örebroklacken skanderade ”Vi vill ha Weinstock kvar”.

– Ja, jag hörde inte riktigt vad de sa. Det har känts hyfsat under säsongen och kroppen har känts hyfsat fräsch. Vi får väl se vad som händer.

Örebro ser ut att får en helt ny målvaktsbesättning till nästa säsong eftersom ingen av Jhonas Enroth, Eero Kilpeläinen eller Stefan Stéen har kontrakt.
Stéen fick avsluta säsongen på läktaren och är på väg bort.

LÄS MER: Han förlänger kontraktet med Örebro

– Vi har nog varit med om allting känns det som. Går man tillbaka och tänker på när vi började, då (Niklas) Sundblad var med och Petri (Liimatainen) var med i spetsen så känns det som en helt annan säsong. Det har varit ups and downs och höger, vänster och rakt fram. Det är svårt att summera här och nu. En händelserik säsong.

Lärorik?

– Ja, det kommer den nog att vara när man sätter sig och summerar det här. Just nu är man mer bara besviken att det inte kunde bli mer.

Om sin framtid säger Stefan Stéen:

– Vi får se vad som händer. Det kommer du nog att kunna få skriva om lite senare. Det är inget som jag har klart just nu utan jag pratar med agenterna lite då och då, så får vi se vad som ruskas fram.