HockeyNews
PLUS

Efter oväntade backvärvningen – Västerås jagar SM-guldvinnaren

(19210) Johan Gustafsson/VIK
Bildbyrån

Publicerad: 22 april 2021

FacebookXWhatsApp

Västerås gör en rejäl satsning mot SHL.
Enligt uppgifter till HockeyNews.se går man nu hårt in för att värva SM-guldvinnaren Johan Gustafsson. 
– Det vore så klart en dröm att få hit Johan (Gustafsson). Det är en toppmålvakt, säger sportchefen Patrik Zetterberg.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner

Under onsdagen presenterade Västerås en rejäl förstärkning inför nästa säsong då man knöt till sig den landslagsmeriterade backen Daniel Gunnarsson, som noterades för 13 poäng på 46 matcher i SHL under den gångna säsongen.

Och fler välmeriterade spelare med rötterna i Köping kan vara på ingång.

Enligt uppgifter till HockeyNews.se jobbar klubben hårt för att locka tillbaka målvakten Johan Gustafsson, som gjorde en säsong i klubben för elva år sedan.

Gustafsson återvände till svensk hockey inför den här säsongen när han skrev på för Rögle efter ett år i den tyska ligan. Den här säsongen har det blivit 20 matcher och en räddningsprocent på 90.2. 

Den 29-årige målvakten förbereder sig just nu för en semifinal mot Skellefteå, men har ett kontrakt som löper ut efter säsongen.

– Jag förstår att de ryktena florerar, men jag har väl egentligen inget annat att säga. Skulle vi lyckas med den så skulle jag bli extremt tacksam och glad. Men har nog fullt fokus på att vinna SM-guld med Rögle just nu, säger Patrik Zetterberg till HockeyNews.se.
Men du har lagt ut en krok där? 
– Ja, men det är väl klart att han vet om det. Han är från närområdet och vi känner varandra och han har inte missat den satsningen som Västerås gör. Sen huruvida den är intressant eller inte, det har jag ingen aning om. Han känner “Danne” (Gunnarsson) väl, så det är klart att han vet att Gunnarsson kommit hit. Men något längre än så är det inte i nuläget. Det vore fantastiskt om vi kunde få hit honom också.

VM-feber – Hockeynews gratis första månaden: 0 kr (värde 69kr) Skaffa Hockeynews PLUS