HockeyNews
PLUS

De la Rose om valet mellan FBK och Schweiz – och nya pappalivet på hemmaplan

(26530) Jacob de la Rose
Henrik Sjöberg / Bildbyrån

Publicerad: 11 februari 2023

FacebookXWhatsApp

MALMÖ. Jacob de la Rose blev svensk mästare i sin comeback i Sverige.
Nu har han tagit beslutet att stanna kvar i Schweiz i ytterligare två säsonger.
27-åringen berättar för HockeyNews.se om varför valet inte föll på Färjestad – och om sonen Douglas som kom till världen för fem månader sedan.
– Jag är tacksam över att han får vara med på den här resan, säger de la Rose.


Jacob de la Rose spenderade sju säsonger i Nordamerika och 27-åringen gjorde 245 matcher i NHL innan han flyttade hem och blev svensk mästare med Färjestad i våras.

När firandet lagt sig fortsatte karriären i Schweiz och han har gjort 18 poäng (11+7) på 41 matcher för Fribourg-Gottéron den här vintern.

– Det är lite mer strukturerat i Sverige och här är det mycket chanser åt båda håll. Nu har man kommit in i det men i början var man lite chockad, eller jag vet inte om det är rätt ord men det är kul med mycket målchanser. Även om man är en defensiv forward som jag och det är inte min främsta uppgift kanske så vill man kunna vara inblandad i målchanser och gör mål, säger han till HockeyNews.se när vi träffar honom på spelarhotellet i Malmö.

För fem månader sedan fick han och sambon tillökning i familjen.

– Vi fick en son i början av september som föddes i Fribourg. Han blev fem månader för några dagar sedan så det är full fart hemma. Det var också en del i beslutet att vi skulle vara kvar här och han får den erfarenheten att växa upp här så jag är tacksam över att han får vara med på resan också, säger de la Rose.

Innan han förlängde sitt avtal med den schweiziska klubben så förde han samtal med Färjestad och var medveten om SHL-intresset.

– Jag kollade på alternativ i Schweiz och hemma i Sverige. Jag har varit öppen med att jag pratade med Wallin om att komma tillbaka till Färjestad så det var aktuellt men jag är nöjd med beslutet jag tog och som jag sa förut så har jag skrivit på för dom här två åren och sen får vi se vad som händer efter det.

De la Rose spelade för Montreal, Detroit och St Louis under sin tid i NHL och 2018 var han med och vann VM-guld med Tre Kronor i Köpenhamn.

Se hela intervjun med Jacob de la Rose i spelaren.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)