HockeyNews

Backkris i Djurgården – Södertäljelånet kallas tillbaka på nytt

(21338) Djurgården träning 20211123
Mattias Ek/HockeyNews.se

Publicerad: 23 november 2021

STOCKHOLM. Djurgården har kallat hem backen Alex Brännstam från Södertälje.

SHL-jumbon har flera avbräck till torsdagens match mot Skellefteå.


Djurgårdens skadeläge i SHL gör att Alex Brännstam nu tränar med stockholmarna och är aktuell för torsdagens bortamatch mot Skellefteå.


– Brännstam kommer nog att spela. Det får du fråga coacherna om, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till HockeyNews.se.


Djurgården har skador på backarna Marcus Högström och Tom Nilsson och saknar fortfarande forwarden Linus Videll (sjukdom) utöver de långtidsskadade Jacob Josefson och Manuel Ågren.


– ”Högga” och Tom kommer inte att spela den här veckan och det är också oklart när Linus är tillgänglig. De tre kommer inte att vara med den här veckan som det ser ut nu. Det är som det är, säger Joakim Eriksson.


Dessutom är backen Stefan Warg sjuk.


– Det är två dagar till match. Vi får se hur det blir på torsdag, säger Eriksson.Juniorbacken Calle Odelius är aktuell för spel liksom Alex Brännstam.


Södertälje tappar på nytt Djurgårdslånet Alex Brännstam den närmaste tiden. De senaste fem matcherna har han spelat för SSK och han har gjort tre assist på nio matcher i Hockeyallsvenskan.


– Det har varit lite svängigt. Jag kom dit och blev skadad i stort sett direkt och fick spela en match. Sedan kom jag tillbaka hit och spelade några matcher här (i Djurgården) och sedan tillbaka dit och spelade väl fem matcher och det gick väl, ja, lite så där, säger Brännnstam till HockeyNews.se.


Han utvecklar:


– Vi förlorade mycket och som du säkert har sett var det några (Tobias Lindberg och Colin Smith) som fick lämna och det var lite rörigt, men jag tycker ändå att senaste matchen gjorde vi bra (mot Kristianstad) och vann den så det känns som vi är lite på spåret igen där.


LÄS MERFinske forwardstalangen stannar i Luleå "Stor utvecklingspotential"


Alex Brännstam har åkt mellan de två klubbarna som båda har haft en jobbig höst överlag.


– Det har blivit mycket förluster och det har varit tufft så klart, men samtidigt trivs jag i båda lagen, båda föreningarna, och jag får spela mycket hockey. Personligt ska jag inte klaga ändå. Det har varit jäkligt tråkigt med mycket förluster, men jag får spela mycket.


Mycket talar för att Alex Brännstam spelar med Djurgården på torsdag.


– Det är vad jag har hört så jag tror det. Men det är ganska oklart hur länge jag är här och om jag ska tillbaka och vad som händer.