HockeyNews

Agenten om Lassinanttis framtidsval: "Många bitar ska falla på plats"

(17083) Joel Lassinantti/Luleå
Simon Eliasson/Bildbyrån

Publicerad: 30 december 2020

Joel Lassinantti har blivit utköpt av Sotji och kommer inte att återvända till KHL den här säsongen.

Luleå skulle kunna vara en möjlighet för stjärnmålvakten.

– Vi kommer att väga samman allt vi har och så får vi se vilken riktning det tar, säger Lassinanttis agent Jacob Hedin till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Luleå och målvakten David Rautio nollade Leksand och vann en tät match med 3–0 på måndagskvällen. Norrbottningarna tillhör det absoluta toppskiktet i SHL – och målet är att vinna SM-guld.


Med stjärnmålvakten Joel Lassinantti tillbaka i laget skulle chanserna öka ytterligare. Klubbens general managers Stefan ”Skuggan” Nilsson och Ulf Engman gör ingen hemlighet av att Luleå skulle vilja få hem Lassinantti, som för en tid sedan blev utköpt från sitt kontrakt med KHL-klubben Sotji efter bara 15 matcher som startande målvakt.


Joel Lassinantti blev utköpt från sitt kontrakt med Sotji den 14 december. Foto: (c) photo.khl.ru Yury Kuzmin.


– Vi har alltid sagt att vi verkligen gillar ”Lassi” och han har varit i Luleå hela karriären utom när han har varit utlånad någon sväng tidigare, men det är verkligen en som gillar Luleå Hockey och vi gillar honom. Det är klart att vi har en löpande kontakt kring honom och hur det kan bli, säger Ulf Engman till HockeyNews.se.


– Sedan får vi se. Han vet väl inte riktigt själv än vad nästa steg i karriären är.


Joel Lassinantti har fram till den 15 februari på sig att hitta en ny klubb den här säsongen.


– Så är det. Det gäller oavsett om han ska till SHL eller spela någon annanstans. Det är KHL-dörren som är stängd, säger Joel Lassinanttis agent Jacob Hedin till HockeyNews.se.


Den 27 december gick deadline för övergångar den här KHL-säsongen, så där kan klubbarna inte längre värva in spelare.


LÄS MERMålvakten tvingas lämna – blir tredje svensken på kort tid att lämna KHL-klubben


Joel Lassinanttis agent letar för närvarande efter en ny arbetsgivare åt honom. Och Luleå är i kontakt med agenten.


– Det är inte så konstigt. Både jag och mina kollegor pratar med ”Skuggan” och Ulf Engman gissningsvis två tre gånger i veckan. Det vore väldigt konstigt om inte frågan hade ställts så det är klart att frågan har kommit upp när vi har pratat med dem.


Och hur står sig Luleå i konkurrensen om Joel Lassinantti för tillfället?


– Jag vill inte gradera det utan vi överväger alla alternativ. Luleå Hockey älskar Joel Lassinantti och han älskar att spela i den klubben med allt vad det innebär. Det finns bara postivt att säga i båda riktningarna. Jag tror inte att du får något annat svar från ”Skuggan” eller Uffe, säger Jacob Hedin.


Även om coronapandemin pågår och begränsar jobbtillfällena finns det öppningar.


– Det finns intresse från lite olika håll. Sedan är det många bitar som ska falla på plats. Det har att göra med både importregler och ekonomi och annat. Vi kommer att väga samman allt vi har och så får vi se vilken riktning det tar. Vi har ingen panik med det där utan han har gått om tid på sig att fatta ett beslut, säger Lassinanttis agent Jacob Hedin.


Förutom David Rautio har Luleå JVM-målvakten Jesper Wallstedt, som har inlett SHL-säsongen starkt. I våras startade Luleåfansen en insamling för att kunna behålla Joel Lassinantti som till sist tog klivet till KHL och Sotji.


Men coronapandemin har förändrat det ekonomiska läget till det sämre på grund av ytterst små publikintäkter.


– I våras var det stor skillnad jämfört med läget nu. Det är tuffare nu. Men framför allt vill vi visa att om han är sugen på att komma hem till nästa säsong är vi alltid intresserade. Vi vill höra vad han tänker och vill han vara i Sverige vill vi gärna att han ska vara hos oss, säger Luleås vice general manager Ulf Engman.


***


Intressant? Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.