HockeyNews
PLUS

Stjärnkuppen: tar tre SHL-profiler – men förnekar

(31454) Oksanen Kuokkanen Pajuniemi
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 18 januari 2024

FacebookXWhatsApp
Malmö och Oskarshamn tappar toppspelare till nästa säsong och enligt Expressen är trion Janne Kuokkanen, Lauri Pajuniemi och Ahti Oksanen klar för Lausanne.
Något den schweiziska klubben nu förnekar.
ANNONS

Både Janne Kuokkanen och Lauri Pajuniemi har gjort succé i sin nya klubb Malmö Redhawks. Utan de finländska landslagsspelarna hade läget varit värre för det skånska laget som slåss i botten av SHL.

Enligt Expressen tackar Kuokkanen och Pajuniemi för sig efter bara en säsong i Malmö och ska vara klar för Lausanne i National League i Schweiz. Och de får med sig Oskarshamns mångsidige landslagsforward Ahti Oksanen, enligt tidningen.

Lausannes sportchef John Fust bekräftar inte att övergångarna till nästa säsong är klara. 

ANNONS

– Det här är rykten. Ingenting är underskrivet, säger Fust till Le Matin.

Lausanne skulle med SHL-värvningarna från Malmö och Oskarshamn få två enormt starka kedjor till nästa säsong.

Malmöduon Kuokkanen och Pajuniemi har redan demonstrerat sin skicklighet i SHL genom att ösa in mål och poäng. Kuokkanen toppar Malmös interna poängliga på 31 poäng (11 + 20) på 32 matcher medan Pajuniemi är tvåa på 20 poäng (9 + 11) på 30 matcher.

ANNONS

LÄS MERUppgifter: Dubbelt bakslag för Malmö – lämnar laget

Oskarshamn skulle i sin tur bli av med Ahti Oksanen som kan återförenas med förra säsongens suverän i SHL – stjärncentern Antti Suomela. Han gjorde 37 mål och totalt 66 poäng för IKO förra säsongen. Det har han följt upp med 36 poäng (11 + 25) på 38 matcher i NL.


Miikka Salomäki på glid bort från Lausanne? Foto: Bildbyrån.

ANNONS

I Lausanne spelar redan de svenska backarna Christian Djoos och Lawrence Pilut och den svenske forwarden Robin Kovacs som alla tre har kontrakt till 2025. Det gör att Lausanne har sju importspelare av hög klass och kvoten är därmed fylld.

Det leder i sin tur till att spelare som Michael Raffl (ex-Leksand), Miikka Salomäki (ex-Örebro) och tjeckiske forwarden Jiri Sekac står utan kontrakt när säsongen är över. Salomäki, är fyra i Lausannes interna poängliga med 22 poäng (10 + 12) på 33 matcher.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln