(29605) Gustav Rydahl
ANNONS

Publicerad: 28 oktober 2023

Efter 14 matcher i rad utan mål lossnade det till slut för Gustav Rydahl.
Hans två mål var starkt bidragande till att Frölunda tog tre poäng på bortaplan för första gången den här säsongen efter 3–1 mot Örebro.

ANNONS

Förväntningarna var stora på Gustav Rydahl när han vände hem till SHL till den här säsongen och skrev på för Frölunda, snarare än det Färjestad han blev stor guldhjälte för häromåret. Men efter 14 spelade matcher hade Rydahl endast noterats för tre assistpoäng och det första målet för säsongen väntade han fortfarande på.

Och mot Örebro, som fick en smakstart på matchen när Jonathan Lekkerimäki stod för ett drömmål redan i matchens fösta minut, såg Rydahl och hans gäng ut att gå en ny tung kväll till mötes.

Men halvvägs in i andra perioden lyckades Rydahl till slut, i sin 15:e match för säsongen, göra säsongens första mål när han skickade in kvitteringspucken.

ANNONS

För Frölunda, som inför idag inte vunnit någon match under ordinarie på bortaplan den här säsongen, var det ett välkommet besked. Än mer välkommet blev det när Erik Borg styrde in 2–1 med åtta minuter kvar av tredje perioden.

Och Gustav Rydahl var inte klar för dagen.

Med två och en halv minut kvar att spela hittade han rätt vid den första stolpen bakom Jonas Arntzén för 3–1.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.