HockeyNews
PLUS

Poängkungen om uppbrottet: "Inte bra nog att spela i Huddinge..."

(14211) Victor Andersson
Swe Press Photo

Publicerad: 10 juni 2020

FacebookXWhatsApp

Efter totalt fem och en halv säsong i Huddinge är inte poängkungen Victor Andersson längre önskvärd.
– Det verkar som att jag inte är tillräckligt bra för att spela i Huddinge... säger Andersson ironiskt till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

En efter en lämnar poängkungarna Huddinge. Måns Krüger (slutar), Niclas Lehmann (Vallentuna) och nu senast Victor Andersson. Totalt stod trion för 150 poäng den gångna trion. På måndagen gick Huddinge ut med att både Jesper Cederberg och Victor Andersson inte kommer att spela i klubben framöver. 

"Förutom Jesper har Huddinge och Victor Andersson valt att gå separata vägar. Victor är en riktig spetsforward som gjorde många poäng ifjol, främst i grundserien. Hans intensitet på isen har inte gått att missa. Vi önskar både Jesper och Victor lycka till med sin hockey i framtiden", skrev Huddinge på sin webbsajt.

När HockeyNews.se når Victor Andersson är han allt annat än nöjd med hur han har behandlats av klubben.

– Det där med att det var ett gemensamt beslut stämmer inte. De var de som inte ville förlänga, säger 29-åringen, som berättar att kontakten från Huddinges sida efter säsongen varit sporadisk. 

– Första kontakten var någon vecka efter att säsongen tagit slut. Då sa de att det bland annat att det var en ekonomisk fråga, men jag spelade i princip gratis. Dessutom har jag dragit in många sponsorer under mina år i klubben, säger Andersson.

LÄS MER: Efter fiaskobetonade säsongen - självkritiskt hos topplaget

Någon vecka senare hörde Huddingebasen (Darryl Finnell) av sig via sms och skrev att Viktor Andersson skulle sitta lugnt i båten och inte göra klart med något nytt.

Men Victor Andersson hörde inte av något från klubben på två månader förrän han i måndags läste om sig själv på Huddinges hemsida.

En punkt som Huddinge motiverade sitt beslut att inte ha kvar Victor Andersson var att man var inne i en föryngringsprocess.

– Föryngring absolut, men varför inte ha kvar folk som levererar och vill vara kvar. Jag förstår inte det faktiskt. Jag har spelat i klubben i sex år och gjort mycket för klubben och så blir man behandlad så här. Det verkar som att jag inte är tillräckligt bra för att spela i Huddinge... Jag spelade på sprutor när säsongen skulle avgöras och bara det visar att man är villig att göra allt för klubben. Jag hur det är att spela hockey, man kommer och går till klubbarna och ibland får man bita i det sura äpplet. Men de borde ha skött det här bättre, säger Andersson och fortsätter:

– Föreningen vill vara proffsig och har som målsättning att ta sig upp i allsvenskan, men så sitter folk och drar valser om ena och det tredje. Det känns som att vissa av spelarna som har fått lämna har fått ta de stora smällarna, säger Victor Andersson utan att nämna några namn.

Gjorde du dig omöjlig i klubben under förra säsongen?

– Jag hade ett A på bröstet och hade det av en anledning. Vissa diskussioner kanske man inte skulle ha tagit öppet. Alla kan göra fel,  samtidigt måste det vara högt i tak.

Victor Andersson kan ha spelat sin sista Huddingematch i karriären. Foto: Swe Press Photo

HockeyNews.se har varit i kontakt med Huddingebasen Darryl Finnell, som svarar via sms: "Det finns inget speciellt i detta beslut. Från klubbens vy har vi valt en annan strategi där vi har valt att släppa Victor. Han är en mycket talangfull spelare och vi önskar honom all lycka framöver, men i årets trupp valde vi att inte förlänga hans kontrakt".

LÄS MER:
 Huddingeikonen om beslutet att lägga av: "Känns väldigt vemodigt" 

Nu är alltså den tidigare SSK-spelaren klubblös. Victor Andersson berättar att en utlandsflytt just nu inte är aktuellt och att han hoppas på att få något i Hockeyallsvenskan.

– Jag har lite grejer på gång och det lutar åt att det blir i Sverige. Jag tycker fortfarande att det är roligt att spela och jag känner att jag har mycket hockey kvar i mig.

Är Hockeyettan aktuellt?

– Absolut. Det finns många bra klubbar i söder, säger Victor Andersson och skrattar till. 

LÄS MER:
 Spetsbacken stannar hos topplaget

* * *

Bra artikel?! Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)