HockeyNews
PLUS

Halva grundserien spelad – här är ettans poängkungar

(10573) Magnus Isaksson
Bildbyrån

Publicerad: 28 oktober 2019

Magnus Isaksson, Marcus Paulsson, Pelle Hedlund, Markus Persson, samt Joakim Axman. Det är inga dåliga namn som sticker ut i poängligorna i Hockeyettan.

Presenteras av Coolbet – odds från SHL till Hockeytvåan

Vi har kommit halvvägs in i Hockeyettan och det är dags att kika in vilka spelare som har levererat flest poäng. 

Och det är inga duvungar som toppar seriernas poängligor. 

Men det är ett namn som sticker ut och det är Grumsliraren Pelle Hedlund som delar förstaplatsen med målkungen från Borlänge, Markus Persson, i Hockeyettan västra.

Men om vi inleder med toppen av Hockeyettan norra så är det rutinerade Piteåspelaren Magnus Isaksson som tokdominerar. 32-åringen är inne på sin sjunde raka säsong i Piteå och det är poängfest varje år. Om man räknar bort playoff och kvalseriespel så är rekordnoteringen från säsongen 2013/2014 då det blev 70 poäng på 43 matcher, vilket ger ett poängsnitt på 1,6 per match. Hittills den här säsongen har Isaksson 21 pinnar (6+15) på nio matcher som är över två poäng per match.

Galna siffror, men vi får se om Isaksson orkar fortsätta producera under mörka november och när det väntar tuffare motstånd i Allettan, vilket jag förutspår att Piteå kommer att ta sig till.  Men att Isaksson är överlägsen och en given poänggaranti är inget annat än ett understatement. Närmaste gubbe i poängligan norrettan är åtta (!) poäng efter Magnus Isaksson.

Däremot är inte Magnus Isaksson målbäst i norr. Det är Bodens Sebastian Huczkowski som har nätat åtta gånger.

Magnus Isaksson är löjligt dominant. Foto: Bildbyrån


I profilstarka Strömsbro gör spetsspelaren Joakim Axman allt han kan för att locka till sig ett allsvenskt kontrakt. Men så länge han är kvar hos nykomlingen lär klubben vara en kandidat till Allettan. Axman har som förväntat gjort det han "ska".  Strömsbroliraren är en målfarlig snajper (elva mål), samtidigt som han är spelskicklig. I poängligan skuggas Axman (19 poäng) av lagkamraten Viktor Ehn (18), Wings Christian Blomqvist (18) och Huddinges Victor Andersson (18). Just Ehn är är assistbäst i serien med sina 16 (!) framspelningar.

I västra serien är det delad ledning mellan rutinerade Markus Persson, Borlänge  och  framtidsmannen Pelle Hedlund, Grums. En målskytt och en tvåvägsspelare. Markus Persson är redan uppe i 14 mål och frågan är om han inte kan komma upp i över 40 mål den här säsongen. Fjolårsnoteringen på 36 på 38 matcher är dock svårslaget. Men mål gör Persson. 

Pelle Hedlund har vi på HockeyNews belyst innan. En spelare som är viktig i Grums kamp för att nå Allettan. Både Persson och Hedlund står på 19 poäng, men det är mer jämnt fördelat i poängkolumnen för Hedlund (9+10). Assistbäst i västra serien är Borlänges Patrik Elfsberg med 13 framspelningar. Jo, han spelar fram till många av Markus Perssons mål, men det är ändå intressant att Elfsberg fortfarande är mållös.

Pelle Hedlund har haft en strålande säsongsstart. Foto: Bildbyrån

 Marcus Paulsson är fortsatt i poängtopp i söder med 18 (11+7) poäng på elva matcher. Lagkamraten i Mörrum, Adam Ingvarsson  jagar med sina 16 pinnar (16+10). Bakom Mörrumsduon jagar Nybros poängkung och doldis, Fredrik Strömgren (14 poäng), samt Borås hemvändare Henrik Eriksson (14).

Marcus Paulsson levererar som förväntat. Foto: Bildbyrån

Summa summarum kan det noteras att det är de rutinerade lirarna som är i poängtopp, vilket visar att de tillför serien en hel del. Orkar "gubbarna" stå distansen ut till december? Ja, jag tror det.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS