HockeyNews
PLUS

Fick nobben av Karlskrona – på jakt efter allsvenskt kontrakt

(2101) Hockeyettan
Montage

Publicerad: 27 september 2019

FacebookXWhatsApp

Han fick inte förtroendet i Tingsryd och han fick nyligen nobben av Karlskrona. Poängspelaren Joakim Axman få börja om på hemmaplan i Hockeyettan med Strömsbro med sikte på ett allsvenskt kontrakt.

På Hockeyettan-nivå känns det som att Joakim Axman redan har varvat serien.

Där öser han in poäng. 

I fjol fick han chansen i allsvenska Tingsryd, men det blev ingen klockren säsong för Axman.
 Jag fick minimalt med speltid, främst i powerplay. När jag väl spelade tycker jag att jag gjorde det och jag känner att jag håller på allsvensk nivå. Men det gäller att få tränarens förtroende och allt det där, säger Joakim Axman till HockeyNews.se.

Det blev ingen fortsättning i Tingsryd – i stället fick han en tryoutkontrakt med Karlskrona HK. Axman var där i sex veckor och hade stora förhoppningar på att skriva på ett nytt allsvenskt kontrakt.

Så blev det inte.

 Det sket sig med ekonomin i klubben och det var lite andra saker som inte löstes. Allting kändes jättebra med Karlskrona och jag kände fina vibbar. Det är olyckligt att det blev som det blev. Sedan är jag väl besviken på klubben, som gav mig ett så pass sent beslut. De satte mig i en tuff sits att hitta klubb sent inpå seriestart, säger Axman, som har tränat hårt, riktigt hårt i sommar.

 Efter att jag klev av isen i våras kände jag att jag behövde bygga om kroppen. Jag har väl tappat en sisådär tolv kilo, så jag känner mig väl förberedd för den här säsongen.

Säsongen inleder han på hemmaplan – i Hockeyettanklubben Strömsbro. Axman har redan börjat producera poäng, nio poäng (4+5) på fyra matcher. 

- Jag tycker att jag har haft lägen i varje match och jag borde ha tryckt dit någon till. Det ger ett lugn i kroppen att inleda i Strömsbro, som håller på att växa in i kostymen i ettan. Det tar ett tag att göra det.

Strömsbro i all ära, målet för Joakim Axman den här säsongen är att minst spela till sig ett kontrakt i Hockeyallsvenskan.

 Jag är så jäkla revanschsugen och vill verkligen visa vad jag kan i allsvenskan. Jag är startklar om det dyker upp något. Det brukar inte hända så mycket i klubbarna de första omgångarna, men säg om en månad. Då kan det hända grejer, säger Joakim Axman.

DANIEL GROZDANOVSKI

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)