HockeyNews
PLUS

Nobbade söderklubbar – gör dundersuccé hos sensationslaget

(10450) Pelle Hedlund
Bildbyrån

Publicerad: 21 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

Han öser in mål och assist hos överraskningslaget Grums i Hockeyettan västra. Hockeylivet leker onekligen för 22-årige värmlänningen Pelle Hedlund.

– Det är jäkligt roligt just nu, säger centern.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Han gjorde en stark säsong redan i fjol, men säsongen tog slut redan i januari för Grumsspelaren Pelle Hedlund som drabbades av en knäskada i matchen mot Huddinge i Allettan.

Kontentan blev en spricka på lårbenet.

Men Hedlund hade tur i oturen och kunde vara med från start den här säsongen. Känningarna från skadan gör sig dock fortsatt påminda och han bär numer ett knäskydd under matcherna.

Men det har inte stoppat 22-åringen från att rida vidare på fjolårssäsongen. Både Grums och Hedlund har gjort dundersuccé under inledningen av hösten. Och även om Grums gick till Allettan i fjol så var man bottentippade den här säsongen.

Det har blivit precis tvärtom. Sju trepoängare på tio matcher beskriver inte direkt något bottenlag.

– Det var inte jättemånga som trodde på oss. Inte så att vi var tippade toksist, men de flesta hade oss ganska lång ner i tabellen, förutom våra fans, säger Pelle Hedlund och skrattar till.

Handlar det om underskattning från de andra lagen?

– Jag tror verkligen inte det, utan jag tror mer att det handlar om att om de tycker att de är ganska svårt att komma till Grums och spela, säger Hedlund.

Är du förvånad över att ni har inlett så här bra?

– Klart att man har en tro på laget, men det fanns vissa frågetecken inför säsongen som verkligen har rätats ut. Jag är supernöjd med det vi har gjort hittills.

Ni är på god väg mot Allettan. Där var ni en slagpåse i fjol. Hur ska ni undvika det om ni går dit igen?

– Vi ska absolut inte ta ut något i förskott gällande Allettan, men det är det vi går för nu. Skulle vi gå dit tror jag absolut att vi är redo. Trots att det gick som det gick i fjol, så var det jäkligt roliga matcher att spela. Dit vill man igen.

För egen del pekar utvecklingen spikrakt uppåt. I en kedja med Jesper Norbäck och Filip Karlsson, samt Pelle Hedlund, har Grums en lina som producerar i match efter match.

I söndagens match mot formstarka Skövde gjorde Hedlund hattrick, efter att ha gjort två mål i öppen kasse. Hittills har det blivit nio fullträffar för den målfarlige centern. Lägg till sju assist och plus tio i plus-minus-statistiken så förstår ni att hösten knappast kunde ha börjat bättre för värmlänningen.

– Jag har en förmåga att vara på rätt plats vid rätt tillfälle. Det har flutit på bra och det är jäkligt roligt just nu. Eftersom jag inte spelade en full säsong i fjol så har jag målet att göra fler poäng den här säsongen och det har ju börjat helt okej. Jag känner att jag har kommit i gång bra med seniorhockeyn, säger Hedlund.

Men det var inte helt säkert att det skulle bli en ny säsong i Grums.

Både inför och under inledningen av seriespelet uppvaktades Pelle Hedlund av andra Hockeyettanklubbar. Hedlund bekräftar att det framför allt handlade om klubbar från den södra Hockeyettan.

– Ja, men det är inget som är aktuellt just nu. Sedan är det kul att de visar intresse, det betyder att man har gjort något bra.

Fortsätter Pelle Hedlund producera i samma takt lär inte bara Hockeyettanklubbar visa intresse.

LÄS MER: 
Näste målvakt att slå igenom i Hockeyettan?

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)