HockeyNews
PLUS

Efter skadeproblemen – nu kan egna produkten blomma upp: "På rätt väg"

(10518) Adam Ingvarsson
Privat

Publicerad: 27 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

Talangen har alltid funnits – men inte drivet för fysträning. Men de senaste åren har slitet gett utdelning för Mörrumscentern Adam Ingvarsson och får han bara vara skadefri den här säsongen kan ett genombrott vara i vardande.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Mycket handlar om Marcus Paulsson i Mörrum, vilket HockeyNews.se tidigare har belyst.

Men det är inte hela sanningen.

En som stuckit i säsonginledningen är 23-åriga egna produkten Adam Ingvarsson. Och ja, han spelar i samma lina som Paulsson, men det är inte enbart Ingvarsson som har nytta av Paulsson.

– Sanningen är att vi klickar jäkligt bra ihop. Det är bara att ge en stor eloge till honom. Jag får hålla ihop kedjan där även Hampus Melén ingår. De älskar ju att vara i offensiv zon och är helst inte innanför egen blå, så det blir att ta ett stort ansvar där, säger Adam Ingvarsson till HockeyNews.se.

Själv är Adam Ingvarsson på gång ordentligt. Efter ha fått fjolårssäsongen spolierad av två hjärnskakningar har 23-åringen fått vara skadefri och då har utvecklingen kommit. 

– Det har rullat på bra. Jag har fokuserat mycket på att på att bygga upp nacken och axlarna för att kunna sätta emot när emot det kommer fulsmällar. Det känns bra än så länge. Jag märker det själv, att jag tar för mig mer på isen och att jag tar steg framåt varje dag.

Ingvarsson, som var en stor talang under ungdomsåren, har utvecklats till en spelare som ger och tar ute på isen.

– Jag gillar att vara med i de heta situationerna, säger Ingvarsson.

En andraplats i poängligan i Hockeyettan södra och 16 poäng (6+10) på elva matcher är fina siffror.

– Jag tror att jag har skjutit 40 skott på elva matcher och det är en stor skillnad mot tidigare. Jag försöker att skjuta så mycket jag kan nu.

I onsdagens förlustmatch mot Nybro (4–5 efter straffar) i Jössarinken bjöd Adam Ingvarsson på hockeygodis när han satte kvitteringen i mitten av den tredje perioden.

– Jag fick pucken bakom egen kasse och gjorde sedan en farlig ryss-sväng framför eget mål, och tog mig förbi två gubbar. De slog och högg på mig bakifrån, men jag kände det var läge att gå själv. Sedan gjorde jag en snabb kroppsfint vid blålinjen och då försvann tre spelare. Jag vet inte var de tog vägen (skratt). Sedan kunde jag sätta pucken i det högra krysset. Det var rätt fint det målet. Ett av de snyggaste jag har gjort, säger Adam Ingvarsson och fortsätter:

– Det var "gött" att sätta målet och fira framför deras klack. De hade hånat mig och och Khalid (Ibrahim) under matchen. Samtidigt får man ge dem beröm, de höll i gång under hela matchen och skulle alla lag i den här serien ha sådana supportrar, så hade det varit häftigt, säger Ingvarsson – som tyckte att Mörrum gjorde en bra match mot Nybro.

– Det var vår bästa match så här långt och det var nästan så att vi var värda en trea. Det var starkt av oss att komma tillbaka så många gånger. Nybro är duktiga.

Adam har höga mål med sin hockey och hoppas i framtiden kunna spela på en högre nivå. Talangen har alltid funnits, men inte drivet för träningen utanför isen. Framför allt inte under de tidiga tonåren.

– Jag älskade att spelade ishockey, men gillade inte fysbiten. Jag tyckte det varit skitkul på isen, men hade det jobbigt med fysen. Jag var bland de bästa på isen, men var bland annat sist på löpningen och det var något som jag hade svårt att hantera.

HV71 ville plocka in Adam Ingvarsson till hockeygymnasiet och allt var klart, men i sista stund backade Ingvarsson.

– Jag var för hemmakär och var inte förbered rent fysiskt.

Den stora vändningen kom när Andreas Ernebrand, då J20-tränare i Mörrum, tog sig an Adam Ingvarsson.

– Han fick mig att känna att det är roligt att pressa kroppen. Nu älskar jag att köra fys. Jag har haft tre bra somrar nu och lagt ner mycket tid och slit. Jag har fått ett kvitto på att jag är på rätt väg, säger Adam Ingvarsson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)