Ny tränare på plats – nu ska spetsen in: "Känner ingen panik"


12 juli
Tidigare i veckan gjorde nykomlingen Sundsvall klart med ny tränare. 
Nu fortsätter lagbyggandet där det finns en hel del luckor att fylla.
– Först och främst är det rutin vi är ute efter, säger Pär Nilsson som är ordförande i sportkommittén i Sundsvall.

Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

I veckan presenterades Thomas Högström som ny tränare i Sundsvall. Därmed var en viktig pusselbit för kommande säsong klar för nykomlingen i Hockeyettan. Och vad gäller spelartruppen har Sundsvall förlängt med de spelare ville ha kvar.

Hittills har klubben presenterat två nyförvärv: Backen Anton Avehag, som har över 100 matcher i Hockeyettan på kontot. Dessutom har klubben fått in unge forwarden Filip Sjöberg, som förra säsongen mestadels spelade J20-hockey i Timrå, men som även samlade på sig lite rutin från Hockeyettan (Grums).

LÄS MER: 
Han blir Sundsvalls nya tränare

Medelåldern på nykomlingens trupp är just nu på 21.15 år och där 24-årige Avehag för tillfället är äldst i truppen.

Nu är klubben på jakt efter att få in både rutin och spets till den talangfulla truppen. Man väntar fortfarande på svar från 33-årige centern Jonas Lindström som efter tio raka säsonger i Hudiksvall inte fick vara kvar.

– Han ligger och väntar på någonting annat, så vi har inte fått svar från Jonas än. Jag tror att han är sugen på att hitta något utomlands,  säger Pär Nilsson som är ordförande i sportkommittén i Sundsvall till HockeyNews.se.

Sundsvall har just nu en kontrakterad målvakt I form av 18-årige Axel Sillanpää. Drömmen vore att få in klubblöse klassmålvakten Magnus Åkerlund – men så lär det med högsta sannolikhet inte bli. 

– Vi hade hoppats att han skulle avsluta karriären med en sista säsong i Sundsvall. Men det verkar som att han har bestämt sig för att lägga av, säger Nilsson.

Tre andra namn som dykt upp på Sundsvalls radar på senare tid är Timråratade trion; Filip Lander, Sebastian Kaijser och Christoffer Jansson. 

– Lander har vi pratat med. Där ligger väl bollen hos honom om han vill spela med oss eller inte. När det gäller Kaijser och Jansson så har jag pratat med deras agent och som jag har förstått det så siktar de främst på att hitta något i allsvenskan.


Tidigare Timråbacken Filip Lander finns på Sundsvalls radar. Foto: Bildbyrån


LÄS MER: Ekonomin första prioritet när Sundsvall är tillbaka i Hockeyettan

Per Nilsson säger att klubben inte känner någon stress med att hitta de sista pusselbitarna till truppen.

– Det är minst tre månader till serien drar i gång, jag känner inte direkt någon panik. Vi har kontakt med flera spelare och känslan är bra, säger Pär Nilsson.

***

Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.


Annons

Annons