HockeyNews
PLUS

Uppskattade powerforwarden kan bli kvar: "Betyder jättemycket"

(11608) Sebastian Magnusson / KRIF
Skärmdump Stay-Live Nybro

Publicerad: 16 juni 2020

FacebookXWhatsApp

KRIF har en forwardsplats öppen i truppen. 
Den är vigd åt poängmaskinen och forwardsbjässen Sebastian Magnusson.
– Han är aldrig dålig, säger sportchefen Torbjörn Karlsson till HockeyNews.se.


Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

Han har hunnit bli 31 år, den gode Sebastian Magnusson. Mestadels av karriären har den svårstoppade powerforwarden spenderat i Hockeyettan. "Basse" som han kallas har gjort åtta säsonger i KRIF Hockey (tidigare Kallinge/Ronneby) – men blir det en nionde säsong i Hockeyettanklubben för kulturbäraren?

– Jag blev nyligen tvåbarnsfar och har haft mest på fokus på det, men jag har haft kontakt med Kallinge och är fortfarande sugen på att spela hockey, säger Sebastian Magnusson till HockeyNews.se.

KRIF:s sportchef Torbjörn Karlsson berättar för HockeyNews.se att man har en plats kvar att fylla på forwardssidan – och att man hoppas att det blir just Sebastian Magnusson som blir den sista pusselbiten. 

– Jag tycker att det ser positivt ut och vår målsättning är att "Basse" fortsätter hos oss. Han är en av tre kaptener och betyder mycket både på och utanför isen. Han är en gedigen spelare som man vet vad man får av och som gör många poäng. Han är aldrig dålig, säger Torbjörn Karlsson till HockeyNews.se.

Sebastian Magnusson har alltid varit pålitlig poänggörare i Hockeyettan, men de två senaste säsongerna sticker ut. 44, respektive 37 poäng är starka papper för forwarden.

– Jag har fått spela i poängproducerande formationer och i powerplay. Det är väl en stor anledning, sedan spelar givetvis min erfarenhet in. Jag vet liksom var jag ska stå framför mål och böka in puckarna, säger Magnusson.

Genom åren har han tackat nej till allsvenska locktoner.

– Sedan vi fick tillökning i familjen så har man börjat fundera i andra banor. När man var yngre spelade man mer för sig själv, nu är det roligt att se yngre spelare kliva fram. Jag försöker att hjälpa till så mycket jag kan.

Förra säsongen åkte KRIF ut i playoff 1 efter att stött på segermaskinen Vimmerby. Magnusson säger ingenting om det utan konstaterar att Vimmerby "Var jäkligt bra". 

– Vi var inte tillräckligt bra i Allettan så att vi kunde välja motstånd. Vi fick en grym start på Allettan, men i mitten av serien förlorade vi några matcher i rad och blev mentalt svaga. Vi kunde inte hålla i det fina spelet som vi hade i början av Allettan och kom egentligen aldrig tillbaka efter den svackan.

Men nu ser man framåt i KRIF. Lagbyggaren Torbjörn Karlsson vill bygga på kontinuitet och har fått behålla stora delar av fjolårets trupp. Lagkaptenen och lagets nav, Andreas "Notan" Nordfeldt, kör en säsong till och bland nyförvärven sticker SHL-meriterade Eddie Levin ut. 

– Väldigt, väldigt spännande att Eddie valde att spela med KRIF. Emil (Ivansson, tränare i KRIF) hade honom i Oskarshamn, vilket var en nyckel till att han valde oss. Sedan tror jag att vi gjorde ett bra intryck på honom när han var och besökte klubben.

LÄS MER: Löftet lämnade SHL för Hockeyettan: "Finns inget att dölja"


Eddie Levin – en spännande värvning av KRIF. Foto: Bildbyrån

Det stora tunga spelartappet ser ut att bli succéforwarden Alexander Heiver, som siktar på spel i Hockeyallsvenskan.

På backsidan har KRIF endast två kontrakterade spelare. Men enligt Karlsson är man muntligt överens med tre backar till. En av dem sägs vara rutinerade poängbacken Martin Ekström. 

– Jag säger ingenting om det. Förutom de tre vi är överens med,  så ska vi ha in ytterligare två backar, säger Karlsson. 

Vad säger du annars om truppen?

– Vi har fått behålla de unga killarna som vi tog in förra året och de kommer absolut att vara bättre i år. Sedan har vi en de luckor att fylla i truppen, men vi ser ut att få ihop ett starkt lag.

Har ni samma spelarbudget som tidigare år?

– Det känns väl som att alla klubbar har fått dra ner, och det är inget unikt för Kallinge. Vi har dragit åt livremmen på alla poster.

I mitten av maj meddelade KRIF att man har fått hjälp av privatpersoner för att lösa sina skulder till fordringsägare, något som Blekingesport var först att skriva om. Enligt Blekingesport gick folk med KRIF-hjärta in med en summa på närmare en miljon kronor för att hjälpa klubben med ett borgenärslån.

– Föreningen har valt att gå den vägen när det är tuffa tider, säger Torbjörn Karlsson.

***

Okej artikel?! Värd en läsk – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)