HockeyNews
PLUS

Löftet lämnade SHL för Hockeyettan: "Finns inget att dölja"

(13966) Eddie Levin
Bildbyrån

Publicerad: 18 maj 2020

FacebookXWhatsApp

SHL-debuten kom den gångna säsongen – dessutom hade 20-årige Eddie Levin ett år kvar på kontraktet med Oskarshamn.
Men i stället valde forwardstalangen att blicka mot en framtid i Hockeyettan. 
– För min del handlar det att om att få spela mycket och utveckla mig själv, säger Eddie Levin till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

Efter att i samråd med Oskarshamn valt att bryta kontraktet –  pekade en del på att det skulle bli en återkomst till moderklubben Vimmerby i Hockeyettan för 20-årige forwarden Eddie Levin. Men i stället blev det en flytt till Blekinge och Kallinge/Ronneby för löftet. En fullt naturlig flytt enligt Levin själv – som nu återförenas med sin förre juniortränare Emil Ivansson.

– Det var han som värvade mig till Oskarshamn från Vimmerby. När de hörde av sig var det ganska lätt att bestämma sig, säger Eddie Levin till HockeyNews.se.

Det har tidigare förekommit medieuppgifter om att du inte fick något erbjudande av Vimmerby, men jag läste också att deras sportchef Morgan Persson säger att klubben visst ska ha kommit med ett kontraktserbjudande?

– Det måste ha blivit ett missförstånd där, för det finns lite olika uppfattningar om hur det ligger till. Vi har inte fått något kontraktsförslag, däremot har han snackat med min agent, men inte mer än så.

Ses du som en svikare i Vimmerby nu?

– Nej, nej. De flesta där förstår mig och jag tror inte att jag ses som någon svikare.

I samband med att han lämnade Oskarshamn uttalade sig Eddie Levin i Barometern om att han inte höll för spel i SHL.

– Det blir ett alldeles för stort steg från J20 SuperElit till SHL och jag håller inte den nivån. Vi båda kände att vi går skilda vägar, sa Eddie Levin till Barometern. 

För HockeyNews.se utvecklar Levin sitt resonemang om varför han inte valde att köra vidare i Oskarshamn.

– Det finns inget att dölja i det. Det är inget att hålla tillbaka om jag ska vara ärlig. Båda parter kände att det var onödigt att jag skulle vara kvar. Det skulle bara bli ett träningsår och då var det bättre för mig att leta nya klubbar. Vi gick skilda vägar, helt enkelt, säger Levin som fick istid i en SHL-match med Oskarshamn den gångna säsongen.

Fanns det inget intresse från Hockeyallsvenskan?

– Jag fick faktiskt inget förslag från allsvenska klubbar. Sedan vet jag faktiskt inte om jag hade hoppat på det. Då hade jag kanske hamnat lite längre ner i hierarkin i det laget,  eller vad man säger. Men givetvis hoppades jag att någon allsvensk klubb skulle höra av sig, men man får ta det som finns, säger Levin.

Men det känns inte som att det är helt vanligt att spelare bryter SHL-kontrakt för att gå till Hockeyettan i din ålder?

– För min del handlar det att om att få spela mycket och utveckla mig själv. Det är nog många som tar fel beslut som juniorer. Sedan vet jag inte om mitt val är fel eller inte, men jag hoppas att det blir rätt.

Eddie Levin i Oskarshamns-dressen. Foto: Bildbyrån

De senaste åren har Eddie Levin lirat i Oskarshamn, som i fjol var nykomlingar i SHL. Levin blev utlånad i fjol och fick själv bestämma om han ville spela junior- och eller seniorhockey. Det blev spel i HV71:s SuperElit-lag – ett val som forwarden definitivt inte ångrar.

Under stora delar av säsongen spelade han tillsammans med superlöftet Zion Nybeck och Karl Påhlsson, som båda fick känna på SHL-spel med HV71 den gångna säsongen. 

– Det var ett sjukt kul år och jag lärde mig väldigt mycket. Det var både bra träningar och matcher – och jag var jätteimponerad över klassen på träningarna. Jag var ju sistaårsjunior så jag hade ingen skola att tänka på, så jag kunde fokusera på att träna och bli en bättre spelare.

En som drillade Eddie Levin i Jönköping var den kommande SHL-tränaren i Skellefteå, Andreas Falk som var spelarutvecklare på juniorsidan i HV71 den förra säsongen. 

– Han var med på alla morgonpass och kom med flera användbara tips. Mycket på detaljnivå, till exempel om hur man kan skjuta snabbare och så vidare. Man kan inte klaga på träningsmöjligheterna i HV. Det är Skills Corner, bra gym och flera isytor, säger Levin.

Nyblivne Skellefteåtränaren Andreas Falk coachade talangerna i HV71. Foto: Bildbyrån

Nu tar alltså Eddie Levin två kliv ner för att ta ett steg upp.

–  Jag förstår vad du menar och lite så är det. Jag vill växa in i seniorhockeyn och mitt mål är att spela så högt upp som möjligt i seriesystemet och då känns Kallinge som ett bra steg att gå från SuperElit. Det är många som har tagit sig vidare i karriären efter att ha spelat där, så det känns som en bra förening att utvecklas i.

Har Kallinge lovat dig en stor roll i laget?

– Lovat och lovat. Jag kommer dit för att spela, men samtidigt kommer jag dit med samma förutsättningar som alla andra. Det är bara att kriga på för att få en så stor roll som möjligt i laget.

Du gjorde själv en hel del poäng i SuperElit. Är det i rollen som poängmakare du ser dig själv i Kallinge?

– Jag hoppas på att bidra med mer än så. Men mina styrkor sitter i offensiven, sedan får man ser hur det blir i Hockeyettan.


Jag antar att det är spel i SHL som målet på sikt?

– Jag vill utvecklas lite varje säsong och ta mig så långt jag kan. Sedan har jag väl inget direkt slutmål, säger Eddie Levin.

***

Intressant?! Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!