HockeyNews
PLUS

Förre AIK-profilen om nya rollen: "Glädjande att jag kan bidra"

(14120) David Engbloms
Bildbyrån/Montage

Publicerad: 1 juni 2020

FacebookXWhatsApp

Han är en legendar i AIK-kretsar – nu är David Engblom tillbaka i moderklubben Vallentuna där han bland annat hjälper till med värvningar.
– Hockey är bland de roligaste som finns, säger Engblom till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

Under i princip hela sin karriär spelade David Engblom i AIK. När spelarkarriären var över för nio år sedan blev han ledare i klubben i olika roller under flertalet år. Men efter att ha bott i Stockholm många år flyttade David Engblom förra sommaren hem till Vallentuna.

– Jag har väl varit borta i runt 20 år från Vallentuna och det har väl inte blivit så jättemånga besök under åren förutom till mina föräldrar, säger David Engblom till HockeyNews.se.

När väl Engblom var tillbaka i Vallentuna så började han ta sig till ishallen igen.

– Det blev naturligt att gå till ishallen och kolla hockeymatcher. Sedan har jag både en son och en dotter som spelar ungdomshockey i Vallentuna.

Inför den kommande säsongen har Engblom engagerats i moderklubben där han bland annat är med och värvar spelare till herrlaget som huserar i Hockeyettan.

– Hockey är bland det roligaste som finns, men det har tidsmässigt varit svårt att hinna med när man jobbar. Men vi är flera stycken som hjälps åt i sportgruppen, och det är glädjande att jag kan bidra med den tid jag har och med min sportsliga erfarenhet, säger Engblom.


Efter sina många år i AIK som både spelare och ledare är David Engblom nu tillbaka i moderklubben Vallentuna. Foto: Bildbyrån

Vallentuna, som förra säsongen knep en plats till Allettan Norra, har flyttat fram sina positioner.

I torsdags slog klubben på stora trumman och presenterade klassvärvning efter klassvärvning på Hockeyettan-nivå. Backen Gustav Ahnelöv (Huddinge), forwarden Stefan Söder (EC Bregenzerwald, Alps-HL), samt centern Niclas Lehmann (Huddinge) kommer att spela sin hockey norr om Stockholm.

Tre rutinerade spelare som tillsammans har levererat över 550 poäng i Hockeyettan. Tre värvningar som ger eko ute i landet.

– Riktigt bra jobbat av klubben som har löst det på ett bra sätt. Tre spännande namn som är välkomna till Vallentuna. Givetvis är det extra kul när det är spetsspelare, men jag är också glad över att vi har lyckats förlänga med många spelare från fjolårets trupp, säger Engblom och syftar bland annat på målvakten Alexander Jirhage, rutinerade backen Tobias Ericsson, lagkaptenen Marcus Andersson och poängplockaren Jacob Lundin.

Beskriv värvningarna av Ahnelöv, Söder och Lehmann?

– Det är offensivt skickliga spelare, men alla tre har även allround-styrkor, men givetvis finns spetsen i det offensiva spelet. Söder har sitt målskytte, Ahnelöv hoppas jag ska hitta stabilitet och blomma upp ännu mer, och Lehmann är en spelare som varit på radarn för allsvenska lag under många år. Totalt sett så är det tre väldigt bra division 1-spelare, säger Engblom.


Gustav Ahnelöv, Stefan Söder och Niclas Lehmann spelar i Vallentuna den kommande säsongen. Foto/Montage: Bildbyrån

Men det lär inte vara billiga spelare?

– Jag har inte koll på det ekonomiska, jag har en budget jag jobbar efter och i dagsläget ska den inte vara större än i fjol.

Kan det bli fler transferbomber framöver?

 – (Skratt). Skulle jag säga det nu så kan det inte kallas bomber. Nä, men det beror lite på ekonomin och så. Löser sig en del saker så finns det möjlighet att värva fler spelare. Men främst jobbar vi hårt med att förlänga med spelare som var i truppen i fjol. Det var många spelare som var nöjda med förra säsongen och som vill vara med på resan vidare. Men vi har nya tränare (Mikael Österblom och Magnus Kullerback) och det gäller att hitta en roll för varje spelare, sånt kan ta tid innan det blir klart.

LÄS MER: 
Tränaren slår bort spekulationerna efter klubbytet: "Skiljs åt som vänner" 

Blir Andreas Paulsson kvar i Vallentuna?

– Statusen just nu är han tränar på, sedan vi får se. Vi har en del platser att fylla i truppen och samtal pågår, både med backar och forwards. Jag kan inte säga hur samtalen går med Andreas, men han är sugen på att fortsätta spela. Sedan gäller det att hitta en lösning som funkar för alla parter. Nicklas Sjölund är en annan spelare som vi för samtal med, säger Engblom.

Framöver lär det snackas en hel del om Vallentuna – som kommer att vara en given kandidat att kvalificera sig för Allettan.

– Vallentuna vill vara med där uppe och kriga i toppen. Klubben knep precis en plats till Allettan i fjol, och jag ser ingen anledning till att vara i en serie utan att man vill vidare i positiv bemärkelse. Och sättet att spela vidare på är att ta sig till Allettan.

***

Okej artikel?! Värd en läsk – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)