Inför Allettan: Mariestad – ”Jag släpper inte det som hände”


27 december

Som uppladdning inför seriepremiären har HockeyNews.se bett profiler från samtliga Allettan-lag att svara på frågor om seriefavoriter, sevärda spelare, heta rivaler och en hel del annat.
Komplett med HockeyNews tips av de kommande Allettan-serierna.
Idag presenterar vi Mariestad.


Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Lag: Mariestad
Serie: Hockeyettan Södra (Seriesegrare Hockeyettan Västra)
Vem: Linus Engqvist
Varför: Trotjänare som spenderat större delen av karriären i klubben och är en viktig del i en av ligans jobbigare gnuggarkedjor.


Hur recenserar du din egen och lagets insats under grundserien?
– Den är godkänd tycker jag ändå, vi har gjort bra matcher och några mindre bra men lyckas ändå vinna serien. Det får man betrakta som en godkänd säsong så långt.

– Det är svårt att säga för egen del, det har varit lite upp och ner. Vi har spelat bra stundtals i vår kedja, vi har varit ganska solida. Vi sticker kanske inte ut så mycket, utan vi ska slita och vara lite pain in the ass. Det har varit kul med Simon Ericsson som kommit in från Växjö J20 och gjort det bra.

Vilka anser du är seriefavoriter i er Alletta?
– Ärligt talat har jag ganska dålig koll på söderserien, men jag har förstått att Nybro och Troja har varit bra. Troja är alltid Troja, de är stabila. Samtidigt hoppas jag att vi har några fler växlar att lägga i.

Vilka lag missar playoff?
– Jag tror det kan bli tufft för Grums och de här gängen, men samtidigt är det svårt att peka ut någon, det känns som att alla kan slå alla. Jag tror det blir en ganska frejdig Alletta och det är nog många som kommer underskatta till exempel Grums och lagen som inte är så starka på papperet, så jag vet faktiskt inte. Får väl hoppas att Skövde missar playoff.

Vilket blir det hetaste motståndet för er del?
– Givetvis blir det Skövde, det är alltid roligt att möta dem även om det är lite ångest också i och med att det är så mycket på spel, men det är en rivalitet som är väldigt viktig för föreningarna och intresset. Men jag tror att det kommer bli lika hett att möta Troja. Vi har våra bataljer. Jag släpper inte riktigt det som hände i playoff för några år sedan, det ligger i bakhuvudet och gror, jag tänker på det varje gång vi ska möta Troja och när jag ser domaren på tv...

Vad är rimligt att förvänta sig av Mariestad i Allettan?
– Jag hoppas att vi har en växel till att hämta och att vi ska vara med i toppen. Jag hoppas vi kan fortsätta med att hitta vägar att vinna även när vi inte spelar den bästa hockeyn. Vi borde vara med och slåss om topp tre, fyra, det är svårt att säga i och med att vi inte mött söderlagen som jag gissar har fler växlar kontra de lag som vi mött i grundserien. Vi kommer nog bli ett offensivare lag i Allettan med mer fart och fläkt än när vi möter lagen i grundserien som mer spelar går det så går det-hockey.

Vilken/vilka spelare i ert lag borde publiken hålla ett extra öga på?
– Tobias Aronsson som kommit upp i år, han har en rolig spelstil. En back som hittar många bra lösningar. Jesper Lindén gör en klockren säsong så här långt, han kör och kämpar och skapar frustration kring kassen. Jag tror vi som lag kommer bli lite jobbigare att möta i Allettan.

Vilka blir de största profilerna i Allettan?
– Fabian Ilestedt har gjort det bra i Nybro, annars är jag dålig på sånt här, jag har inget intresse av andra spelare. Det är bror min och Simon Ericsson som får hålla koll vilka som ska störas, jag ligger mer i bakvattnet. Mikael Adamsson i Visby hade vi några duster med ifjol. Det finns lite temperament i honom också så han är rolig att möta.

HockeyNews.se tippar

1. 

---------------

2. Mariestad

3. Kallinge/Ronneby

---------------

4. Nybro

5. Tranås

6. Huddinge

7. Visby/Roma

8. Halmstad

---------------

9. Skövde

10. Grums


Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 


Annons

Annons